Last news in Fakti

3 Февруари, 2015 19:12 3 840 3

Делото срещу стрелеца от Лясковец се връща в Окръжния съд във Велико Търново

  • съдът-
  • върна-
  • обвинителния акт-
  • случая лясковец-
  • стрелеца-
  • окръжния съд велико търново

Апелативният съд смята, че прокуратурата правилно не е упоменала целите имена на баретите

Делото срещу стрелеца от Лясковец се връща в Окръжния съд във Велико Търново - 1
Снимка: БТА

Делото срещу 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков се връща в Окръжния съд във Велико Търново. Великотърновският апелативен съд уважи протеста на прокуратурата по делото срещу Петко Петков от Лясковец

Протестът е срещу определение на Великотърновския окръжен съд, касаещо самоличността на служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Апелативният съд приема, че информацията за самоличността им е държавна тайна, докато същите по трудово правоотношение принадлежат към тази структура на МВР, а не само когато изпълняват правомощията си – според изискванията на Закона за защита на класифицираната информация.

В обвинителния акт на прокуратурата са посочени единствено и само инициалите на пострадалите служители на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Обвинението към Петко Петков е, че на 14 март 2014 г. предумишлено е направил опит да убие повече от едно лице – шестима полицейски служители, като единият от тях – Емил Шарков – е загинал. На Петков е повдигнато и обвинение за незаконно съхранение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Миналия март командоси щурмуваха барикадиралия се в жилището си Петков, за да го задържат и изземат незаконно притежаваното от него оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Те стрелци не бяха ли ония маскираните, а чавечеца се отбраняваше в собственото си жилище със сачмалийка. Май пак ще плащаме за осъдени от международен съд.
  • 2 картинка

    0 0 Отговор
    Какво означава за съда частната собственост, феодалните времена не са ли отминали, кой има право да влиза ВЪОРЪЖЕН И АГРЕСИВЕН в имота на друг? Защо някои хора са по-равни от другите? Що за извратен фашизъм диктувате при условия на самоотбрана?! Да не би да е стрелял по доставчика на пица?! Хвала на бай Петко- дано ви научи още веднъж!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Вие двамата сте... Малко почит отдайте на загиналия полицай, защото вашия "герой" Петко можеше да застреля някое невинно дете!
    нали по мегафон са го предупреждавали, че са полицаи, а и на униформите им пише "Полиция".
    Някой ден заради такива като вас, нашата държава ще се затрие!!!