Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 16:01 2 123 1

Адвокатът подбудител на палежи остава в ареста

  • адвокатът-
  • подбудител-
  • палежи-
  • ареста-
  • владимир елдъров

Зад решетките остава и Петьо Пенев. Домашен арест е определен за Валери Бодуров

Адвокатът подбудител на палежи остава в ареста - 1
Снимка: Нова телевизия

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Владимир Елдъров и Петьо Пенев и „домашен арест” по отношение на Валери Бодуров.

Срещу Владимир Елдъров са повдигнати обвинения  затова че в периода от октомври 2013 г. – 29.03.2014 г. в гр. Баня, с. Зелениково, с. Марково и Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие като подбудител със Светлин Спасов, Мартин Поптолев, Валери Бодуров и Петьо Пенев като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През ноември 2014 г. в Пловдив е подбудил Светлин Спасов  и Мартин Поптолев да унищожат предно дясно стъкло на лек автомобил  „Hyundai Sonata”, собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 02.12.2014 г.

Срещу Петьо Пeнев са повдигнати обвинения затова че на 22.10.2013 г. в гр. Баня, в съучастие с Мартин Поптолев като извършители и Владимир Елдъров като подбудител, е запалил имущество на значителна стойност – къща с гараж, собственост на Тихомир М. на стойност 89 100 лв. и автомобил BMW, собственост на Йорданка М. на стойност 15 875 лв., като общо стойността на увреденото имущество е 16 287 лв. и пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и са причинени значителни вреди.

На 06.12.2013 г. в  Пловдив при условията на продължавано престъпление, в съучастие с Мартин Поптолев и Светлин Спасов., чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, е отнел товарен автомобил BMW и чужди движими вещи, всичко на обща стойност 58 735 лв. от владението на Цветан Г.

Срещу Валери Бодуров е повдигнато обвинение затова че на 12.11.2013 г. в с. Зелениково в съучастие с Мартин Поптолев като извършител и Владимир Елдъров като подбудител, е запалил имущество със значителна стойност – колесен трактор, собственост на Иван Г. на стойност 240 000 лв.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо Владимир Елъдров и Петьо Пенев.  Те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка. По отношение на Валери Бодуров не е налице толкова висока опасност.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
     


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    То мръсник да ми дойде в затвора ...... !