17 Март, 2015 18:45 3 770 12

Повдигнаха обвинения на охранители, убили болен мъж в мол

  • варна-
  • мол-
  • охранители-
  • повдигнаха-
  • обвинения-
  • шизофреник-
  • убили-
  • побой-
  • убийство

Първоначално бе съобщено, че той е починал от естествена смърт

Мъж, намерен мъртъв в мол във Варна в събота, е бил убит, съобщи VarnaUtre. Той е издъхнал вследствие на тежък побой, нанесен му от охраната на търговския център. Тримата извършители са задържани за 72 часа и вече са им повдигнати обвинения за убийство в съучастие, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Те са млади мъже на възраст между 20 и 25 години. Случаят е поет от Окръжна прокуратура и работата по него продължава. В следващите дни ще бъде внесено искане в Окръжен съд – Варна, за налагането им на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

В деня, в който 52-годишният мъж почина, от търговския център точно в 14:00 часа излязоха с официална информация, че на тяхна територия "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". 

Мъжът с инициали Н.П. обаче нито е бил бездомен, нито е починал от естествена смърт, разкри регионалната медия. Човекът е живеел на ул. "Райна Княгиня" във Варна. Бил е болен от шизофрения, но е пиел лекарствата си редовно. Не е бил агресивен, а напротив, дори много дружелюбен и хората в района са го познавали добре. За него се е грижел основно брат му, помагала е и майка им, която е възрастна жена със заболявания. 52-годишният варненец имал традиция всеки ден да се разхожда до мола и автогарата.

Във фаталния ден мъжът отишъл до търговския център на редовната си разходка. Охраната обаче решила, че е бездомник, който няма място в мола. След като са му нанесли жесток побой, го пуснали да си върви. 

Починалият не е бил пиян, а се олюлявал заради нанесените му удари, преди да се строполи и да издъхне пред бюти зоната в търговския център. По неофициална информация от граждани, това не е единственият случай, в който служители на фирмата, наета за охрана на търговския обект, се саморазправят с бездомници.

"Ние изказваме съболезнование на близките на починалия и ще окажем пълно съдействие на следствените органи за установяване на причините за нещастния инцидент – заявил е директорът на търговския център Иво Генов. - Разграничаваме се от всички актове на насилие и саморазправа. Те не са и не могат да бъдат част от процедурите за работа в търговския център”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    2 1 Отговор
    Колкото и да е трагично - такива са повечето младежи днес в България - безмозъчни анаболни напомпани малоумници - за тях човешкия живот няма значение - важното е да си як и да се кефиш максимално !!!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 някой

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Сега какво ще прави разследващият полицай Огнянов от 3 РУ Варна,досега ги прикриваше,тези трима хубавци колко народ пребиха в малката стаичка зад бюро имформация на Карфур,там стените ако могат да говорят сигурно ще плачат
  • 3 анонимен

    0 1 Отговор
    За какво да пишем коментари.Това ,което са направили няма нужда от коментар ,просто е много трудно да бъде възприето от всеки нормален човек.Много ми е интересно какво наказание ще постановят господата съдии.У нас всичко това се случва ,защото няма наказания,има престъпления,които остават ненаказани.ТРАГИЧНО.
  • 4 3555

    2 1 Отговор
    Във Варна царува ТИМ и сега хората, които са убили горкия човечец ще ги вземат веднага на работа в тази фирма- вече са се доказали, че са безмозъчни и жестоки биячи на беззащитен шизофреник- точно такива хора им трябват на тях! Наказание няма да има в момента в който подпишат договорите с ТИМ, присъдата ще е условна!
  • 5 TODOR STOYANOV

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    "ЯКИТЕ" СТАВАТ НАЙ-ДОБРИТЕ ЖЕНИЧКИ В ЗАТВОРА!НА ТЕЗИ УБАВЦИ ИЗОБЩО НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ, НЯМА "ТИМ", НЯМА ХИМН!ТЕЗИ УРУДИ СА ПРОСТО ЕДНИ ЗЛЕ ПОЗИЦИОНИРАНИ В ОБЩЕСТВОТО ХОРА-"ОХРАНИТЕЛ" В МОЛ??!!ТЪРСЕЛИ СА ИЗЯВА, ДОКАЗВАЛИ СА СЕ ЕДИН НА ДРУГ, ЗАЩОТО НЯМАТ КЪДЕ, КОГА И ПРЕД КОГО!ИНТЕЛЕКТ =(-1)!!!ЗАЩО НЕ СА СКАЧАЛИ НА ЗДРАВИ И ПРАВИ МЪЖАГИ???ЗАЩОТО СА ДЕТЕРОДНИ ОРГАНИ КРИЕЩИ СЕ В СЛУЖЕБНИТЕ СИ ГАЩИ!АЙ ШЕ ВИ ЕБГЪУХНИ0ПООИУЖФ8ИЙНОЪГЖБЪГХ

    Коментиран от #6

  • 6 любител

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "TODOR STOYANOV":

    Така е, едва ли са толкова здрави щом са нападнали болен човек(на възраст).

    НО тук проблема отново идва във Великият Български СЪД!
    Обзалагам се че ще се разминат със условна присъда, да е'а!
  • 7 хои

    0 1 Отговор
    интересното е, че такива повярвали си батки още в първото село ги опъват в нулите под някой мост и после реват по рамената на приятелите си... , не се ли виждат що за смешници са...
  • 8 съжаление

    1 0 Отговор
    жалко за убития човек и неговите близки.....
  • 9 ддд

    0 1 Отговор
    А дали са повдигнати обвинения на шефовете, които са ги принудили да извършат този насилствен акт на саморазправа ?
  • 10 КИРКА

    0 1 Отговор
    Този шефа на охраната го познавам лично няма да се изненадам ако той ги е накарал . Комплексар пълен е и се казва ИВЕЛИН и е от ДОБРИЧ . Работил е като шеф на охрана при ЕМИЛ КЮЛЕВ в ДЗИ БАНК пак във Варна и ИЗГОНЕН , като куче за заплахи на служителка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.