19 Март, 2015 16:46 4 042 7

Охранителите убили мъж във варненския мол остават в ареста

  • мол-
  • варна-
  • охранителите-
  • убили-
  • мъж-
  • ареста

в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители в мола има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите

Охранителите убили мъж във варненския мол остават в ареста - 1
Снимки: БТА

Ангел Николов на 24г., Красимир Димитров на 22г. и Цветан Маринов на 19 г., привлечени преди 2 дни като обвиняеми по досъдебно производство, което разследва убийството на 52 годишния Нягол от Варна, от днес ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС), съобщиха от съда.

Тримата охранители са привлечени като обвиняеми за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Законът квалифицира това престъпно деяние като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. 52 годишният мъж е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на големия търговски център във Варна. Бързите следствени действия доведоха до ареста на охранителите.

За да определи най-тежката мярка за неотклонение днес ВОС се съобрази със събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства. Сред тях е съдебно-медицинската експертиза, разказите на очевидци на престъплението и фотоалбуми.

Преценката им категорично обосновава предположението, че всеки един от тримата е извършител на престъпното деяние, за което е привлечен като обвиняем. Предстои извършването на множество процесуално следствени действия, които ще установят степента на участие на всеки един от младежите в жестокото убийство и ще се прецизира квалификацията на деянието.

За ВОС е безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна, Красимир и Цветан, може да се укрият или да извършат други престъпления. Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители в мола има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Според ВОС, единствената законосъобразна и адекватна в настоящия момент мярка за неотклонение спрямо тримата обвиняеми охранители е "задържане под стража". Ако обжалват определенията на съда Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов, обвиняеми по досъдебното производство за убийството на 52 годишния Нягол от Варна ще се явят пред Варненския апелативен съд на 24 март 2015 година от 10часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BENZ

    1 0 Отговор
    dojivotna za takiva kompleksari
  • 2 Николай

    2 0 Отговор
    На такива изроди всяко наказание им е малко.
  • 3 аз

    1 1 Отговор
    ГЕРОИ!!!3-ма души са пребили беззащитен луд човек.Мъжкари.Медал трябва за такива,медал с въже на врата и на градския площад да висят нагоре с медала 1 месец за назидание
  • 4 bmw

    1 1 Отговор
    момчетата просто се опитали да избият комплекса си за малоценност, породен от появата на вторични полови белези следствие предозиране с анаболи, като са стоварили агресията си върху беззащитен човек. Надявам се това да е един от малкото случаи, в който Темида няма да остане с вързани очи и ще има възмездие.
  • 5 дедо Либен

    1 1 Отговор
    Това са изроди! Какво като приличал на клошар? То, в тия "охранителни" фирми попадат само такива, които не могат да си изкарат един лев сами! Природно тъпи, трудно говорещи, бавно мислещи, без образование, пълни комплексари и поради това - занимаващи се с щанги. Това не са хора, това са говеда, а и праскат чек.й, защото си нямат женски половинки. Останалият свят - един хванал мистрия и работи, друг машинка за подстригване, трети сухо строителство, четвърти... - само тия говеда не стават за нищо! И най-важното, че са безкрайно мързеливи и безкрайно отмъстителни към заобикалящия ги свят. Свят, който те - бездарните малоумници си мислят, че трябва да ги носи на ръце, и понеже това не се случва - избиват го на агресия!
    Такива са много по-близо до психиатрията, отколкото до затвора, но пък в затвора ще им избият комплексите, заедно с мерака за побои.

    Коментиран от #6

  • 6 аз

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "дедо Либен":

    Дедо Либене тия са ММА бойци,защото това сега е модерно.Преди бяха скинари които белким биеха циганите.Тея сега налитат на всичко беззащитно,за да се покажат колко са силни.Нали помниш в София преди няколко години дето един такъв преби едно дете пред 33 гимназия май беше..ММА бойци-маде ин УС(р)А
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.