18 Март, 2015 10:51 3 042 12

Близките на убития в мола: На мравката път правеше

  • варна-
  • мол-
  • близките-
  • мравката-
  • път-
  • правеше-
  • нягол петров

Въпреки болестта си Нягол помагал на болната си майка

Близките на убития в мола: На мравката път правеше - 1
Снимка: Varnautre.bg

Убитият тази събота в мол 53-годишен Нягол Петров е човек, който никога не е посягал на когото и да било. "Беше добър човек, на мравката път правеше. Говореше си с всички в квартала", това разказа пред Varnautre.bg по-големият брат на Нягол - Петър Петров.

Почерненото семейство още недоумява, как се е стигнало до събитията довели до жестоката му смърт.

"Много обичаше да пие кафе и всеки ден ходеше на разходка в мола, сигурно и тогава е искал да влезе за да си купи кафенце", обяснява снахата на убития - Калина Петрова.

Семейството на Нягол живее в спретната къща на ул. "Райна Княгиня" във Варна. Петър и Калина, които имат и 8-месечна внучка, се грижели за него и болната им майка, която е на легло.

"Често и самият Нягол помагаше на майка. Събуди се сутрин, направи й кафе, сандвич, седне при нея, поговорят си. После излизаше на разходка", разказва Петър.

По думите му, дори в случаите когато някой го е закачал, Нягол пак не е отвръщал. Той е бил с диагноза шизофрения, но редовно е приемал лекарства, всеки месец са му поставяли инжекции, болестта му е била овладяна и никога не е бил агресивен.

Случвало се след разходка да се върне без обувки, защото злосторници като виждали, че е безобиден и не може да се защити го събували.

"Последно, тъкмо беше с чисто нови маратонки, но му ги взели и му дали едни чехли да не се прибира в къщи бос", разказват през сълзи близките му.

Първоначално разпространената информация, че починалият в мола е бил пиян клошар, допълнително засилва скръбта на семейството.

"Винаги беше с чисти дрехи, изпран, нищо не му е липсвало, как им се видя, че е клошар", недоумява семейството.

"Купувахме му нови дрехи, пък той казваше не ми ги давай, че пак ще ми ги вземат. За какво ли ги пазеше, вчера с новите му дрехи го погребахме", плаче почерненият брат.

Нягол заболял още в младостта си при трудова злополука. След като завършва Строителния техникум във Варна започва работа по разпределение. Тъкмо навършил 21 години и още преди да изтече тригодишния му договор, ръката му попада в работеща бетонобъркачка.

"От инцидента цялата му ръка беше усукана, за да му я съберат му поставиха две пластини", обяснява Петър. Вследствие на злополуката е засегнат нерв, а от там се отключва и шизофренията, обясняват близките на починалия.

Въпреки диагнозата си обаче Нягол си останал добър човек, за когото агресията е била непозната. "С никого не се е карал през целия си живот, лоша дума за него не съм чул", казва брат му. Същото говорят и съседите в квартала.

"Болен беше човекът, но много дружелюбен. Проблеми с него никога не е имало", разказва съсед, живеещ през три къщи.

Междувременно от мола, в който издъхна Нягол, съобщиха, че са задържани трима охранители, които са го пребили.

Фирмата за която са работели охранителите е наета по договор за охранителна дейност с търговския център и досега мениджмънтът на мола не е информиран за проблеми, предизвикани от нейни служители, уточниха от мола.

Директорът на мола Иво Генов изрази съболезнования на близките на починалия мъж и подчерта, че ръководството се разграничава от всички актове на насилие и саморазправа.
"Ние предоставихме по собствена инициатива записите от видеокамерите на полицията, и ще продължим да работим по трагичния случай", каза директорът. "Ще проведем и собствено разследване и периодично ще информираме разследващите органи и медиите за резултатите от него", завърши Генов.

Нягол Петров почина в мола в събота, след като е бил жестоко пребит от охраната. Вследствие на побоя мъжът се олюлял и паднал пред Бюти зоната в търговския център, където е издъхнал. Пристигналите на място медици само са установили смъртта. Според очевидци, Нягол е бил гол до кръста.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    2 2 Отговор
    Тея "охранителчета" ще да са били някои ММА-йци... Пфу, да ги вкарат сега в затвора да им разпорят за****те от с**с!
  • 2 българин

    3 1 Отговор
    Призовавам за бойкот на този мол. А за мутрите който си мислят че пак се върна тяхното време-затвор.
  • 3 Петров

    2 2 Отговор
    Същата работа като във Враца, където момче умира след побой от охранители. Как се лицензират тези фирми, как се подбира персонала?
    Ако има останал магистрат с морал, да осъдят отговорните за случилото се (извършители, охранителна фирма, мол). Нека да платят на почерненото семейство 300 000 лв, та друг път да внимават.
  • 4 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    ПОКАЖЕТЕ ИМ ЛИЦАТА
    ДА ГИ ВИДИМ ТЕЗИ МИШКИ
    ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР
    СТОРИЛО ИМ СЕ ЧЕ Е КЛОШАР И ГО ПРЕБИЛИ ОТ БОЙ
    И ТО ТРИМА БИЛИ ЕДИН БОЛЕН ЧОВЕК
    ТАКИВА КОМПЛЕКСАРИ НЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ
  • 5 гост

    1 2 Отговор
    Какви са тези боклуци,които бият болни хора и какви са тези боклуци-шефовете им,които допускат подобни неща да се случват!?!?!?!?!?!?!?
  • 6 dagoturqnavsi4ki

    2 2 Отговор
    Други кат нас българите няма... тва е типично за повярвалите си батки, дет са на една плюнка живот...за кво не дойде един да се ебава на улицата с мен или някой 2 метра 150кг, а скачат на болни хора, пенсионери... 3-ма го биели... ама сега тез хора трябва палач публично да ги лиши от крайник, малко да видят другата страна на живота...
  • 7 Клатикур

    4 1 Отговор
    Жалко за човека. В България няма охранители.Нашите охранители-льохмани са комплексирани ,които не стават за нищо друго освен да дремят, да си бъркат в носа и да избиват комплексите си за малоценност ,пребивайки някой беззащитен.
  • 8 BENZ

    2 1 Отговор
    golemi maje sa tia ot ohranata.kompleksari i smeshnici.zashto na niakoi mutrak ne skochat dago biat,shte gi iznasili pokazno.
  • 9 ккк

    3 1 Отговор
    охранителчета,бивши кадри на некой сот, с 3 мозъчни гънки,тръгнали да се доказват на един болен човек.Българите имаме някакъв генетичен дефект- само от там може да идва тази масова простотия
  • 10 Иракли Иракли

    2 1 Отговор
    Да,това е истината!.......охранителите се едни дупенца!Те никога не са били лице в лице с проблема за който им се заплаща!Да дойдат в
    залата,но след залата преподавателите да не са връзкари с подходящ хонорар,а професионалисти преминали през живота!
    .........
  • 11 ТойЕ

    1 1 Отговор
    Тея са се гаврили с човека - срамота!
    Що не се гаврят с някой по-силен от тях - ако им стиска, ама там тънко предат. Това са келеши дето си избиват комплексите на слаби и болни хора. Трябва да се сложат в чували, да се посипят с негасена вар и да се хвърлят в морето...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове