Last news in Fakti

26 Март, 2015 17:32 2 788 0

Задържаха двама за убийство

  • задържаха-
  • двама-
  • убийство

Оперативните служби на ОДМВР - Варна, под прякото ръководство на наблюдаващия дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Варна разкриха тежко криминално престъпление, свързано със смъртта на 65-годишния мъж от с. Българево, чието тяло беше намерено на 22 март в изоставено помещение, намиращо се близо до пазара на ж.к. „Чайка” във Варна.

На двама души на възраст 36 г. и 52 г. е повдигнато обвинение по чл. 116, ал.1 т.6 вр. чл. 20 ал.2 от НК - за съучастие в убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор, като предстои в следващите дни внасяне на искане в Окръжен съд - Варна за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".
Работата по случая продължава, съобщиха от полицията.

Според "Варна утре" в помещението, където е живял клошарят Червеният Коце, който бе намерен мъртъв на пазара във Варна, са открити следи от борба, счупен зъб, петна от кръв.

Полицията арестува единия от събратята по съдба на клошаря Костадин Костадинов, чийто труп бе открит в изоставено заведение на пазарчето в "Чайка" - Красимир. още днес по обяд той бе доведен с белезници на място, където бе направен поредният оглед в присъствието на поемни лица, следователи и криминолози, пише "Черно море".

От полицията засега не споменават имената на двамата задържани.

Следователите са разпитвали работещите на пазара за него и много хора са видели как го качват с белезници в полицейската кола.

Трупът на Червения Коце бе открит на 22 март тази година. Според патолозите тялото е престояло около месец в едно от изоставените заведения на пазарчето, точно до аптеката. В самото помещение, в което клошарят е живял, са открити следи от борба, счупен зъб, петна от кръв е имало по стените, по разхвърляните дрехи и по пода. Открита е и дървена щайга, с която явно е налаган Коце, тъй като по нея имало следи от кръв и косми.

Коце, Красимир и още няколко мъже с еднаква съдба обикалят редовно по пазарчето в "Чайка", ровят по контейнерите, от време на време помагат на търговците да товарят или разтоварват стока. Красимир живее в мазе в блока, в който майка му има апартамент. Той е безработен от години. Изчезнал от пазарчето по едно и също време с Коце, затова първоначално търговците помислили, че той е жертвата. Но днес мъжът бе арестуван.

От дирекцията на варненската полиция не потвърдиха, но и не отрекоха информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА