Last news in Fakti

7 Май, 2015 15:24 2 452 1

Задържаха двама за въоръжени грабежи при спецоперация

  • въоръжени-
  • грабежи-
  • спецоперация-
  • софия

И двамата са познати на полицията

Двама столичани са задържани при спецоперация, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана на 5 май и е проведена от служители от сектор „Грабежи” - СДВР и групата за специализирани полицейски операции. Целта е била установяване и задържане на заподозрени извършители на въоръжени грабежи.

Същия ден към 9 часа в лек автомобил „Volkswagen Golf” в района на ж.к. „Люлин 1”, служителите на реда задържали Х.Г. на 43 г. - криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на оръжие и грабеж, и Д.И. на 28 г. - известен на полицията с прояви за кражби.

Справка показала, че автомобилът, с който двамата се придвижвали, бил противозаконно отнет няколко дни по-рано.

При последвалите обиски от Х.Г. разследващите иззели пистолет с 11 патрона в пълнителя и заличен сериен номер, черна маска с прорези и радиостанция със слушалка за ухо.

В Д.И. криминалистите открили черна маска с прорези, ръкавици, заготовка за привеждане на автомобил в движение - тип „меча лапа”, и гаечен ключ.

В хода на операцията са извършени и претърсвания на различни адреси, обитавани от двамата. Открити и иззети са: противозаконно отнет пистолет с пълнител и шест патрона в него, друг пълнител, 26 боеприпаса, мобилни апарати, дрехи и други вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. Според експертна оценка откритите пистолети са бойни огнестрелни оръжия.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните към момента материали в Софийска районна прокуратура, двамата задържани са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Продължава работата по документирането на цялостната им престъпна дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Ристе

    0 0 Отговор
    "Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа."
    Така-а-а-а, значи задържани на 5-ти май, утре е 8-ми - значи ще ги пуснат и ще си ги срещаме пак по улиците, весели, доволни и ...агресивни! А честито! За едно бат' Бойко е прав безспорно - с лафа "Ние ги хващаме, те ги пускат!!!"