20 Май, 2015 08:37 15 738 21

Обирджиите в Айтос са имали друга цел, но нещо им е попречило

  • айтос-
  • обир-
  • въоръжен

Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност, смята експерт

Пореден обир на банков клон, този път в Айтос – двама мотористи нахлуха, започнаха да стрелят и взеха всички налични пари. По информация на Нова телевизия от банката са откраднати между 30 000 и 40 000 евро, но официално от трезора все още не посочват конкретна сума. 
 
Експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков коментира в "Здравей, България”, че цел на крадците не е била тази сума и нещо ги е възпрепятствало да откраднат повече пари.
 
"Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш. Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. При определени условия това може да се превърне в заложническа криза и недай си Боже - в трагедия със загуба на човешки живот”, на мнение е Велков.
 
"Явно тези хора са имали достатъчно информация за наличието на сумата в брой, която не е толкова обичайна за малки банкови клонове в такива градове. Тяхната цел е била много по-голяма, но нещо не е сработило”, поясни още експертът.
 
"Служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва. В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите”, коментира от своя страна шефът на банката Левон Хампарцумян.
 
Той допълни, че предстои ревизия, за да стане ясна точната сума, която е открадната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРАЕН КОМУНИСТ

    4 4 Отговор
    Да са живи и здрави обирджиите.
  • 2 Кобрата

    2 4 Отговор
    Най-важното е, че няма пострадали. Дано ги намерят тези б....ци и право в кафеза.
  • 3 Комуняга

    2 3 Отговор
    А дано да плъзне примера че вече няма за крадене от държавата, навсякъде затегнаха и положението никак не е розово, а аз съм партизанско синче и ако не е от държавата и на готово 2 яица не мога да си изпържа
  • 4 тишо тишо

    4 3 Отговор
    Кой знае тия двамата , гледат телевизия и се смеят на простотията на всички умници... браво на момчетата .. още 20 банки да оберат , а ония да си разсъждават на глас...

    Коментиран от #14

  • 5 Енчо

    5 2 Отговор
    Браво на момчетата по често трябва да се обират тия мошенически банки дето изтормозиха народа...
  • 6 Бате Ристе

    2 2 Отговор
    Още едно доказателство, че сме "супер държава" - нещо като Колумбия... Бандитите са недосегаеми и посред бял ден(!) правят каквото си искат! И не само те!...
  • 7 Маршала

    2 1 Отговор
    Че тука имаме Бони и Клайд, Мая Манолова и Ники Бареков, които опорочиха изборите, Мая стъпи на власт, Ники помогна за източването на КТБ - резултата е дупка за 10 милиарда - 10.000.000.000 лв или евро не се знае точно.
  • 8 ABDUL

    2 2 Отговор
    SAMO TAKA!!! BARZA PARA... BRAVO MOM4ETA!
  • 9 Иво

    4 1 Отговор
    Какво браво бе. От кого мислите ,че ще си възстановят парите банката, а? От вашите родители с кредитите......
    Престъплението си е престъпление - и аз не съм милионер и карам 15 годишна барака, но си плащам данъците и не обирам банки......

    Коментиран от #17

  • 10 полковник ушаков

    2 1 Отговор
    Където стъпи Борисов само кражби стават.сега и Разград ще гръмне.Домусчиев нали купи пристанищата параходи?АЦветелина куклата под прикритие е конкурент нали Боко? Инкаса минкаса асфалт чакъл всичко-кариерите,а кажи бе мутро!!!!!!!!!!!!!
  • 11 088

    1 2 Отговор
    Глупости нищо голямо неможеш да очакваш от клон Айтос на банката на Костов с бушон Харпарцумян бивш бушон на агенцията по преватизация кьдето живееше и спеше денонощно да не гепи някой друг и за мерси му подариха банката. Хората от немотия полудяват бавно
  • 12 Бай Танас

    2 1 Отговор
    Браво на момчетата!!!Та нали тиквата каза че банките пращели от пари и нямало предпреимчивост аз на това му казвам предприемчивост грабваш калашника и взимаш парите и си ги харчиш за коли,жени, екскурзийки кеф бе баце...
  • 13 йордан иванов

    0 3 Отговор
    Скоро ще ги хванат и дупе да им е яко у атвору...
  • 14 Кобрата

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "тишо тишо":

    Ами ако в тази банка са твоите пари и я ограбят, тогава ще викаш ли браво? Да се събудиш беден и всичките пари, които си изкарал било то с много труд или с по-малко труд, да изчезнат? Твоето е злорадство...

    Коментиран от #20

  • 15 банков

    0 0 Отговор
    Парите в банките са застраховани така, че спокойно. :)
  • 16 Леон Хантаратадян

    0 1 Отговор
    Те и в КТБ бяха застраховани.........
  • 17 Смока

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Ми затова караш 15 годишна кола!
  • 18 Мики

    1 0 Отговор
    Много ясно,че хората ще крадат и ще обират.Все повече обири ще има.Тея в парламента и хората около тях окрадоха милярди,ние що да не крадем.За некви 50000 лева пищят.Кво ревете бе ограбихте държавата и народа и си направихте имоти за милиони са реват!А тези дето си плащат данъците и плюят по обирджиийте,нека си стоят настрана и да псуват,всеки платен лев на държавата отива в джоба на.........да не се повтярям.Плащайте си,стойте си мирно и си тровете душите.Не обири,масов холокост трябва да има.Като в Северна Корея!
  • 19 иван

    1 0 Отговор
    БРАВО БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ

    Коментиран от #21

  • 20 Алекс

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кобрата":

    Това са оборотни пари на банката.Не са влогове на граждани като в КТБ. Горе долу са под половината месечна заплата на Хампацурян.И са застраховани,така че много им дреме за 50 000 лв. Друго е по важно. Колкото повече се "подобрява" икономическото състояние на държавата, толкова повече се увеличават обирите.Това показва колко е "доволен" народа.
  • 21 Toko

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "иван":

    Ако при стрелбата примерно там бяха жена ти и децата,щеше да ревеш тогава,ма ся щото широко около врата и браво!Типичен български " ЮНАК"