3 Септември, 2011 17:15 1 749 0

Тунизийка и мъж се опитаха да влязат в България с менте документи

  • свиленград-
  • гкпп – капитан андреево-
  • подправени документи

Турски гражданин е намерен скрит в колата на роднини от Белгия

Тунизийка и мъж се опитаха да влязат в България с менте документи - 1
ГКПП Капитан Андреево

Тази нощ към 1.20 часа на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане автомобил „Мерцедес”, управляван от турски гражданин. Пътуващата с него жена представили за проверка италианска лична карта. Граничният полицай се усъмнил в документа и поискал да бъде извършена експертна справка на документа. Така се установило, че бланката на картата е обявена за открадната в Шенгенската информационна система. Тогава жената представила разрешително за пребиваване в Италия, за което станало ясно, че е изцяло фалшиво. Установена е самоличността й - 24-годишна тунизийска гражданка. Тя е задържана в ГПУ-Свиленград.
Вчера на същия граничен пункт от Турция пристигнал микробус „Фолксваген”. В него пътувало белгийско семейство от турски произход с четирите си деца, които се връщали след лятната си отпуска в Белгия. Дежурният граничен полицай извършил физическа проверка на автомобила. На задната седалка, пригодена като легло, зад четирите деца той открил легнал мъж без документи за самоличност. След като е изведен от микробуса, укритият пътник представил турска лична карта. Изяснено е, че това е 29-годишен роднина на жената. Той и пълнолетните му роднини са задържани за 24 часа. Децата са настанени в специализирано помещение.
Днес сутринта към 4.50 часа на ГКПП – Капитан Андреево е извършена проверка на лек автомобил „Опел”, пристигащ от Турция. В него пътували трима български граждани – двама мъже от Пазарджик и един от Благоевград. Граничният полицай се усъмнил в редовността на представения от благоевградчанина паспорт. Колата е отклонена на втора линия, а при последвалата провека е установено, че документът е подправен. Приносителят му се представил за турски гражданин. В момента самоличността му се установява, тъй като в него не са открити турски документи. Тримата мъже са задържани в ГПУ-Свиленград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА