Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 19:23 2 322 11

Свещеникът, задържан за детско порно, остава в ареста

  • свиленград-
  • свещеник-
  • детска порнография-
  • съд-
  • арест

Районният съд в Свиленград му определи мярка за неотклонение "задържане под стража"

Свещеникът, задържан за детско порно, остава в ареста - 1
Снимка: e-svilengrad.com

Районният съд в Свиленград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо свещеник, обвинен в разпространение на порнографски материали с участие на лица, които изглеждат ненавършили 18-годишна възраст в условията на продължавано престъпление, както и за държане на такива материали, съобщиха от Съдебната палата в Хасково.

50-годишният служител на Старозагорската света митрополия бе засечен от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" да разпространява чрез мобилни приложения порно материали - снимки и видеоклип с участието на лица с неустановена самоличност на видима възраст под 18 години. Иззети бяха преносим компютър и два мобилни телефона.

Съдът е приел, че има обосновано предположение, че обвиненият е извършил престъплението. Съществува и реална опасност същият да се укрие и да извърши престъпление с оглед на това, че е публична фигура - православен християнски свещеник и от тази си позиция много ясно е следвало да разбира, че деянието е с висока степен на обществена опасност, са други доводи на магистратите за решението.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково, допълват от съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какви времена доживяхме

    10 7 Отговор
    другари и другарки.
    Поповете,дето ги яздехте по Девети
    днес гледат "детско"
    и праскат злобарки..

    Коментиран от #8

  • 2 Щом има

    11 6 Отговор
    свещеници шпиони, защо да няма и свещеници педофили....
  • 3 Кога ще забраните

    14 14 Отговор
    Тази педофилска религия?
  • 4 Няма оправия

    8 3 Отговор
    Всеки психиатър знае, че манячеството не се лекува. Свещеникът няма да спре да се занимава с детско порно и няма да престане да бъде любител на много младата плът. Само отиването му в Чистилището може да оправи положението. Но нашият закон не предвижда подобно наказание.
  • 5 †Светият Синод†

    7 8 Отговор
    Божият служител не е сторил нищо богунеугодно. Това в телефоните и компютрите не е детска порнография. Отецът просто е документирал едно християнско тайнство наречено"въведение в лоното господине"
  • 6 †баба Гуси†

    10 2 Отговор
    Ако знаете в моя телефон какво има аааа.... тук в преизподнята където се намирам чак рогатият се изчервява и се прекръства трижди като ги гледа.
  • 7 Православен путинофил

    3 3 Отговор
    Ма как може бе, това е гонение спрямо църквата !
  • 8 Е, какво да очакваме от тях,

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Какви времена доживяхме":

    когато най-големият "защитник" на православното християнство- КГБейският комунист В.Путин е neдoфuл?
  • 9 Кочо

    2 1 Отговор
    Деянието на този шарлатанин е гнусно и отвратително само по себе си! Но за жаласт дава повод на всички врагове на Светата Православна вяра да плюят и да хулят срещу нея! Освен , че трябва да бъде низвергнат от сан, е редно да получи и справедливо наказание па гражданските закони! А това, че един окаян грешник и измамник облечен с черни дрехи е вършил низости не оправдава хулителите на християнството, понеже това автомотично ги превръща в негави врагове и слуги на Злото!

    Коментиран от #11

  • 10 Пешо Кюстендилецо

    2 0 Отговор
    Начи тоа ако го фана, тоа ко го фана начи, го връжувам на чепарката на джанката пред кошарата така наведнан, дърпам му панталоните до колената и пускам кочо и пръчо го работят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.