Last news in Fakti

14 Юни, 2015 18:34 1 380 0

Нападателят с нож от автобус 83 остава в ареста

  • автобус 83-
  • автобус-
  • петър харалампиев-
  • ареста-
  • остава-
  • нож

Младежът е обвинен за причиняване на телесни вреди по хулигански подбуди на двама души

Софийският районен съд реши да остави в ареста 20-годишният Петър Харалампиев, който нападна и рани с нож баща и син в автобус на градският транспорт в столичния квартал "Надежда”.

Младежът е обвинен за причиняване на телесни вреди по хулигански подбуди на двама души. Той е нанесъл средна телесна повреда, причинена чрез удари с нож по левия крак на пострадалия Петър Илков и е причинил лека телесна повреда, причинена чрез удар с нож в десния крак на пострадалия Костадин Илков.

Той твърди, че е бил нападнат от един от потърпевшите. Адвокатът на подсъдимия – Ивайло Найденов, бащата се обадил по телефона на сина си и младият мъж се качил в автобуса с бухалка, с която започнал да удря Петър.

Петър Харалампиев също е пострадал. Той има рани по главата от бухалка, както и няколко порезни рани от нож по гърба. Момчето твърди, че е искал да се предпази от ударите и затова е извадил нож.

Оказва се и, че няма нито един пряк свидетел на случилото се.

Според съда е спорно дали са налице хулигански подбуди, но въпреки това той отбеляза лошите му характеристични данни и посочи, че механизмът на извършване е дързък и опасен. Според съда многото нанесени рани сочат, че Петър не е целял да се защити.

Мярката на Харалампиев не е окончателна и може да бъде обжалвана. Ако това се случи, делото в Софийски градски съд е насрочено за 18 юни от 10.30 часа.

Факти.бг припомня, че инцидентът стана на 11 юни между 19.30 и 20 часа в автобус на градския транспорт номер 83. Между Харалампиев и баща и син се раззигра меле с бухалки и ножове, заради забележка отправена към младежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА