Last news in Fakti

14 Юли, 2015 09:24, обновена 14 Юли, 2015 10:55 1 581 1

САС ще се произнесе до месец за убийството на Яна

  • яна кръстева-
  • чеци-
  • николай русинов-
  • доживотен-
  • затвор

Вчера прокуратурата отново поиска доживотен затвор за Чеци

Софийският апелативен съд (САС) реши да обяви след месец присъдата срещу Николай Русинов-Чеци, който е подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Вчера апелативните съдии шест часа изслушваха пледоариите на двете страни, а прокуратурата отново поиска доживотен затвор за Русинов.

Една година след като чу доживотната си присъда от Софийския градски съд Николай Русинов, известен като Чеци, пое защитата в свои ръце и обясни на съдиите, че е невинен. Той за пореден път поиска да бъде оправдан, или процесът да се върне за ново разглеждане. Адвокатите му са категорични, че престъплението е извършено в съучастие.

Бащата на жертвата настоя за доживотен затвор без право на замяна. И представителят на родителите на Яна, и майка ѝ също поискаха да бъде потвърдена присъдата. "Случаят за мен категорично е приключил по отношение на Николай Русинов. Николай Русинов е извършителят на убийството. Доказателствата категорично доказват, че той е авторът на убийството", заяви адвокатът на семейството Григор Вълков.

Факти.бг припомня, че през месец октомври миналата година на първа инстанция Русинов беше осъден на доживотен затвор, като в момента прокуратурата настоява тази присъда да бъде потвърдена. Тогава градският съд реши, че Русинов трябва да плати на роднините на Яна сумата от общо 300 000 лева.

Тялото на 28-годишната Яна Кръстева беше намерено на 9 юли 2011 година с множество охлузни рани. Момичето беше пребито до смърт в Борисовата градина в София. Младата жена е била бита и впоследствие удушена.

Процесът срещу подсъдимия започна на 31 януари 2013 година. Непосредствено след престъплението той се укри и беше задържан в края на април 2012 г. Оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”. Според ДНК експертизите пък Николай Русинов е имал полов акт с убитата. Прокуратурата смята, че той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни към момента лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    За какво се харчат излишни пари. Ако го бяха очистили подсъдимия делото щеше да е забравено. Сега ще стои в затвора на наш гръб. Трябва да се върне смъртното наказание при такива дела.