10 Август, 2015 18:23 2 204 1

Нови данни за Елхам и Попеску

  • данни-
  • елхам-
  • попеску-
  • терористи

Нови данни обяви БНТ за смятаните за свързани с “Ислямска държава” Езида Елхам и Мимо Попеску. Двамата са напуснали територията на съседна държава с фалшивите си лични документи, които неофициално бяха разпространени в медиите у нас. Влезли са в България, обаче с истинските си лични документи. Това научи “По света и у нас” от свои източници.

Партньорска служба първоначално е подала информация на нашите спецслужби за фалшивата самоличност на двамата, а по-късно са уточнение и истинските им имена. У нас властите не разпространяват официална информация за случая.

Според различни източници има две версии. Едната е, че българските служби контролират движението на Елхам и Попеску през страната ни и подават информация на партньорите си, а другата е, че службите са установили местонахождението им и са готови да ги задържат, ако двамата извършат закононарушение.

Според източници на “По света и у нас” за Елхам и Попеску няма издадена Европейска заповед за арест, а само оперативни данни, че се занимават с пропаганда на идеите на “Ислямска държава”, набиране на бойци, които да се сражават на територията на Сирия и снабдяване с фалшиви лични документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токин

    0 0 Отговор
    Защо ни занимават с тези пропагандисти, при положение, че никой в държавата не си мърда пръста за източените 4.2 млрд. лв. от фараона Цветан Василев? Кога ще бъде съден Цветан Василев?