Last news in Fakti

17 Септември, 2015 08:16 2 496 1

Арестуваха още 4-ма полицаи от Първомай и Асеновград

  • първомай-
  • асеновград-
  • арестуваха-
  • полицаи

Какви са версиите за задържането на Васил Налбантов и Димчо Темелков?

Късно снощи са били арестувани още четирима полицаи от Асеновград и Първомай, за които се смята, че са съпричастни към престъпната дейност на своите началници, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че част от версиите за ареста на началниците на районните управления в Асеновград и Първомай, които се спрягат в полицейските среди са за покровителстване на контрабандни канали за цигари, прикриване на престъпления и опит за освобождаване на затворници срещу пари като дарение.

Официално Васил Налбантов и Димчо Темелков са арестувани за длъжностни престъпления и евентуален корупционен мотив. Срещу тях са образувани две различни досъдебни производства. 
 
Началникът на полицейското управление в Асеновград - Димчо Темелков е бил наблюдаван от близо година. Според информацията, става дума за опит за освобождаване на криминално проявен, като от неговите близки е поискана крупна сума като дарение.
 
Налбантов е бил разследван по подозрение, че е покровителствал канал за нерегламентиран износ на тютюн, осъществяван от местна фирма в Първомай. 
 
Има и версия, че телефонната измама за половин милион лева е свързана с един от тях двамата. 
 
При разпита част от полицаите са изпитали силно притеснение и са колабирали, което е наложило пристигането на две линейки.
 
От прокуратурата официално съобщиха, че по случаите се водят две отделни разследвания: за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Подозренията са за корупция.
 
По непотвърдена информация до арестите на полицейските началници се е стигнало след серия от сигнали срещу тях.

Задържаните полицейски шефове са резултат от действията на органите на реда по предварително разработен план. Разпитват се и други служители на МВР, за да се уточни евентуална тяхна съпричастност към престъпленията, заяви Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

По думите на Бъчварова става въпрос за драстични нарушения в поведението и начина, по който полицейските началници са изпълнявали функциите си от дълго време. Тя посочи, че става въпрос за злоупотреба със служебно положение.

"Трябва да изчакаме експертизата на прокуратурата", допълни по темата тя.

Очаква се днес, на пресконференция в Пловдив, да бъдат оповестени повече подробности около операцията, ръководена от отдел „Вътрешна сигурност" към Министерството на вътрешните работи под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запасняк

    0 0 Отговор
    Това са хора назначени без конкурс.Покровителствани от професионалното ръководство.