18 Септември, 2015 09:49 12 892 17

Скандални разкрития за арестуваните полицаи

  • полицаи-
  • асеновград-
  • първомай-
  • скандални-
  • разкрития

Във Второ РПУ в Пловдив се намират 15-те задържани при полицейската операция от преди два дни. Тук са задържани петима полицейски служители, сред които са двамата началници на РПУ-то в Асеновград и в Първомай, зам.-началникът на полицията в Първомай и още двама редови служители, както и 10-те лица, които са се ползвали с полицейската протекция, предаде Нова телевизия.

В момента Прокуратурата прецезира какви обвинения да им бъдат повдигнати. Най-фрапантните нарушения, за които и МВР призна, са направени от началника на РПУ-то в Първомай – Васил Налбантов. Той е обвинен за прикриване на два скандални случая – единият – прикрита тежка катастрофа, станала в центъра на града пред очите на десетки свидетели.

Именно синът на известен бизнесмен в Първомай е причинил катастрофата. Той е бил в нетрезво състояние. Веднага е бил заменен с друг шофьор, показанията на свидетелите са заличени, а случаят въобще не е бил регистриран в полицията. Малко по-късно, същият този син на бизнесмен, е извършил две отвличания и побой над местни момчета. Тези два случая също са били потулени.

В знак на благодарност, бизнесменът подарил на полицейския шеф луксозен автомобил. И за да не се набива на очи скъпият подарък, полицейският шеф помолил негов подчинен автомобилът да бъде записан на негово име. Самият този подчинен сега започнал да разказва всичко на спецченгетата от „Вътрешна сигурност”.

И за още един случай, в който е замесено името на началника на полицията в Първомай – говори се, че е покровителствал негов приятел – бизнесменът Минчо Хубенов, който закупил в землището на Първомай селско пасище, което трябвало да превърне в рибарник. Само че той го превърнал в незаконна кариера,от която добивал инертни материали. Те дори били използвани за направата на жп линията Пловдив – Свиленград, която се изгражда по европейски проект.

Именно така, бизнесменът, с помощта на покровителството на полицейски началник, успял да прибере 3 млн. лв. И бизнесменът също е задържан.

Защо обаче е задържан и зам.-началникът на РПУ-то в Първомай Румен Дичев? Той е прикрил крадец на коне срещу подкуп от 800 лева. В този случай се е стигнало до убийство, защото потърпевшите, чиято жалба била унищожена от полицая, са открили крадеца и са го убили.

Най-драстичното и най-фрапантното е, че хората в малкия град като Първомай, се страхуват да говорят за тези случаи и да свидетелстват срещу полицаите. Още по-скандално е, че в деня, когато се е провеждала акцията на „Вътрешна сигурност”,  самите разследвани полицаи са ходили в домовете на свидетелите и са ги предупреждавали да не говорят и да не отварят на спецченгетата.

„Феодализъм и пълна анархия е царяла в полицейските управления в Асеновград и в Първомай”, призна главният секретар на МВР Георги Костов още вчера, когато оповести тези скандални случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stenly

    2 0 Отговор
    Мила родна картинка...повече от видно е че някой си има частна полиция във България.
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Е какво скандално има? Това го знае всеки. Скандално е колко дълго издържат престъпните институции в "държавата" и скандално е как гражданите ги търпят. В България е не само скъпо, но и опасно да се живее. Ако не те довърши някой лумпен, то това ще направят престъпните институции.
  • 3 Кольо

    2 0 Отговор
    Това не е само в Асеновград и Първомай...
  • 4 Гошко

    0 0 Отговор
    залагам 10:1,че ще докажат че са невинни..
    кой е навит за облога?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко":

    аз съм навит-ще ги пуснат пък с теб ще пием по бира-става ли?

    Коментиран от #12

  • 6 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гошко":

    Аз съм навит, но ставаме двама. Дали ще има някой да заложи срещу нас?!?
  • 7 Володя Путин

    2 0 Отговор
    Предизборно. Сигурно са ги са ги осигурили финансово до живот за да станат участници в този предизборен театър. Това е във всеки град - покровителство над определени личности, кръгове банди.
    Някой някога да е направил нещо по въпроса НЕпредизборно?
    Пиша за осъден. То е ясно, че арести се правя за щяло и не щяло. Ефект, само че НИКАКЪВ.
    А след изборите наистина ще ги признаят за невинни. Аз също се обзалагам за това.

    Нищо ново под слънцето преди избори.
  • 8 ноно

    4 0 Отговор
    Да бяха само Асеновград и Първомай......Варна, Бургас, Плевен, Враца, Благоевград, Хасково и колко още типично феодални области.
  • 9 РАМБОСИЛЕК

    2 0 Отговор
    Тези са мишки бе които е трябвало да изгорят за да се замажат малко очите на българина .Я си представете щом в тези малки градчета е така какво става в големите градове - чак ме е страх да си помисля !
    " Най-драстичното и най-фрапантното е, че хората в малкия град като Първомай, се страхуват да говорят за тези случаи и да свидетелстват срещу полицаите. " - И КОЕ ПО ТОЧНО Е ФРАПАНТНО ? ЧЕ ЗАМЕСЕНИТЕПОЛИЦАЙ МОГАТ ДА ИМ СТЪЖНЯТ ПОСЛЕ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ КОИТО СВИДЕТЕЛСТВАТ СРЕЩУ ТЯХ ЛИ ?
  • 10 Кост

    3 0 Отговор
    Каквато държавата такава и полицията й.
  • 11 хаха

    3 0 Отговор
    преставяте ли си кво става примерно в малката и симпатична община Несебър? Дето е държава в държавата!
  • 12 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "миседниш накура":

    Вече са пуснати под гаранция. Има нова статия.
  • 13 диан

    1 0 Отговор
    задържани вече май не е точната дума
    сега са под гаранция
    и съдят държавата (тоест нас)
    за пропуснати ползи
  • 14 ха

    2 0 Отговор
    Какъвто премиера,такива и полицаите....
  • 15 некойси

    3 0 Отговор
    Е той и кмета на Пазарджик беше следствен ама сега се стяга за избори :)
    Всеко чудо за 3 дни.
    Живеем в некъв пълен майтап.
  • 16 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Писна ми от предизборни постановки на тия смешници.
    Най-лошото обаче е,че има тъпаци дето им се връзват.
  • 17 Гошко

    0 0 Отговор
    аз съм от Асеновград...