Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 22:10 2 129 2

Хванаха трима издирвани за тероризъм на границата с Турция

  • хванаха-
  • трима-
  • издирвани-
  • тероризъм-
  • граница-
  • турция

Те два дни се разхождали спокойно из София

Хванаха трима издирвани за тероризъм на границата с Турция - 1
Снимка: bTV

Трима обвинени в тероризъм холандски граждани бяха задържани на „Капитан Андреево”, съобщи bTV.

Те са издирвани от холандското правосъдие за участие в терористична група, подготовка на терористичен акт и убийство.

22-годишният Илиас Хасан и 18-годишният Юнес Аит Айса са задържани на 5 октомври в 3:30 часа в опит да преминат в Турция. Четири часа по-късно, отново на „Капитан Андреево”, е задържана жена с холандски паспорт.

Днес в съда стана ясно, че най-опасен от тримата е 22-годишният Илиас Хасан. Според холандските разследващи, той вече има два неуспешни опита за прехвърляне в Сирия и сам е изработил бомба. Не стана ясно дали я е използвал.

За Юнес Аит Аиса холандските власти посочват, че е поддържал връзки с редица радикално настроени лица, както в Европа, така и в Сирия. Днес Аиса и Хасан бяха оставени в ареста от хасковския съд, утре магистратите ще гледат мярката на жената от групата.

Преди да бъдат задържани, сочените за терористи са били гости на столичен хотел и два дни са се разхождали спокойно по софийските улици, пазарували са в моловете и дори са ходили на кино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    и Бой!
  • 2 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Много разтревожен изглежда.Гаранция,че след някой и
    друг месец отново ще е на свобода и ще продължи да
    прави пакости.