Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 12:19 1 334 1

Екстрадираме младежите, търсени за тероризъм в Холандия

  • терористи-
  • тероризъм-
  • екстрадираме-
  • търсени-
  • холандия-
  • младежи

Днес те потвърдиха, че искат да бъдат предадени и разследвани в Холандия

Екстрадираме младежите, търсени за тероризъм в Холандия - 1
Снимка: haskovo.info

Тримата холандски граждани, издирвани за тероризъм, да бъдат екстрадирани в Холандия, реши окончателно днес Хасковският окръжен съд, съобщи haskovo.info.

Това стана факт след изтичането на 3-дневния срок, в който тримата можеха да оттеглят даденото съгласие на първото дело по екстрадицията им на 12 октомври. Днес те потвърдиха, че искат да бъдат предадени и разследвани в Холандия.

Припомняме, че 17-годишната Шаима Калоуаа, 22-годишният Илиас Хасан и Юнес Айса на 18 г. бяха арестувани на 5 октомври на ГКПП "Капитан Андреево" по издадена от Холандия европейска заповед за задържане. Тримата са разследвани за тероризъм, а според холандските власти са пътували за Сирия, където да се включат във войната.

По техните думи те отивали в Сирия с цел туризъм, без да обяснят, защо са избрали за това държава, която е във война.

Холандските власти ще бъдат уведомени още днес за решението на съда. Предстои задържаните да бъдат транспортирани до следствения арест в София, където ще изчакат да бъдат взети от холандците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    1 0 Отговор
    Абе нашите затвори са по-готини бе..Или катастрофирайте ги докато ги ескортирате..Да варят по бръже при алаха и пророка му мохамеда..