Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 18:58 1 798 5

В Пловдив отново протестират срещу отменена присъда

  • христос боскос-
  • присъда-
  • отменена

Нов протест се проведе пред Съдебната палата в Пловдив срещу отмяната на присъдата на студента Христос Боскос, който блъсна на автобусна спирка 16-годишна ученичка.

Замяната на условната присъда на гръцкия студент с глоба от 5000 лева предизвика силна обществена реакция, като това е втория протест за последните три дни.

“Моето лично усещане е, че неправилно са насочени тези протести към съда. Ако приемем, че тази разпоредба води до едно несправедливо наказание, може би тези протести трябва да бъдат насочени към промени на закона и към съответния орган, който може да промени закона”, заяви пред БНТ Веселин Хаджиев, председател на Окръжен съд – Пловдив.

На 19 май 2014 г. спортният „Нисан”, управляван от 23-годишния гръцки студент Христос Боскос, се движи с близо 100 км/час и блъска на автобусна спирка 16-годишната ученичка от ЕГ Катерина Матеева. Тя получи комплексна средна телесна повреда (счупвания на таза и краката) и оттогава се лекува.

Въпреки лечението и направените й операции, възстановяването на Кари върви много бавно, предстои й поредна операция, съобщиха близките й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДришУ Кауня

    0 0 Отговор
    Не знам да има случай на осъден чужд гражданин у нас (освен ако не е от Африка) Безмислено е да се опитвате да промените нещо. Помните ли Майкъл Шийлдс, дето замалко да убие барманчето - какво стана, а?! Върнаха го в Англия и го амнистираха на летището, като кацна, че и в предавания го каниха и реклами направи... Уреди си живота с опит за убийство на българин. Сетете се и за Кирил Маричков - убиеца. На 10 октомври 1999 г. Маричков отне живота на 52-годишната Христина Чинчийкова на кръстовището Пазарджик - Пловдив. Максим Стависки, оня депутат дето в насрещното с Туарега си размаза двете момчета с опела... Примери много ама извода е: "Закон за кинтите няма измислен!". Трайте и се кайте бедняци на заплата - гледайте си сериалите и порното, оставете другото на хората с пари и не се месете!
  • 2 qankov

    0 0 Отговор
    za milioni nqma zakoni za koka6ka nqma pro6ka 6to e to bg pravosadie evala egati I pravorazdavatelnata sistema aako be6e balgarin sas sa6toto deqnie v garziq jalna mu maika 6teha da go osadqt sigurno 10godini pandis I 300000 evro obe6tetenie
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Максим поне плащаше над 100 хиляди лева за лечението на момичето, този с 5хиляди лива само адвокатските такси не може да плати.
    Факт е, че е бил засечен от друга кола и затова се е врязъл,но пак е нарушил закона, за което трябва жестоко да си плати. Не може да кара кола за 100 бона нова, и той е на 23 години, а да му сложат 5 бона глоба.
    Навсякъде гаранцията е обвързана с риска за бягство, глобата с нанесената щета. Момичето е белязано доживот а е дете още, поне 100 бона трябва да го осъдят, не по-малко. И тези пари да отидат за лечение на момичето, физически и психически.
    Така излиза, че съдята работи за гърка да го оправдае и облекчи, а не за безвъзвратно нараненото българско девойче.
    Напротив, хората трябва точно там да протестират, това е само и единствено решение на съдята, не на съдебната система.

    Коментиран от #4

  • 4 BG гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И като плати Максим върна ли момчето и излекува ли момичето.......

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "BG гост":

    Не ги върна и не е редно. Сега си живее щастлив и си гледа детето, а другите роднини си ги опакват собствените. Напълно съм съгласен, че това е грозно, при все че по времето беше и лице на кампанията не карай пил, полицаите го били проверили малко по-рано и хората насреща с нищо не са си заслужили съдбата. Но факт е, че другите се измъкват като дори и това не правят. Затова казвам, че този е сгрешил, прекрачил е закона, но не директно да е сгазил момичето, а в следствие на предходен сблъсък.
    Затова не е неоходимо да влиза в затвора, условна е достатъчна, но трябва много да наплати за това, а не родителите и държавата да плащат за неговата нехайност.