20 Октомври, 2015 16:29 1 208 0

Убийцата на 8-годишната Алекс обжалва присъдата

  • атанаска георгиева-
  • обжалва-
  • присъда
Убийцата на 8-годишната Алекс обжалва присъдата - 1
Снимка: Радио Бургас

Осъдената на доживотен затвор 39-годишната Атанаска Георгиева, заради убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие, обжалва присъдата си пред Апелативния съд в Бургас.

„Много съжалявам за Алекс, тя беше прекрасно дете. Не съм я познавала много добре, но от малкото си контакти с нея имам добри впечатления". С тези думи Атанаска Георгиева се обърна към родителите й, след което заяви пред апелативния съдия Георги Кошничаров: "Невинна съм и моля за справедливо решение". Тя отново заяви, че убиецът е друг, но никой от полицията не бил я разпитал за това, което знаела.

При последната си дума тя връчи на съдия Кошничаров обръщение - лист, собственоръчно изписан от двете страни. Пред журналисти на излизане от залата Атанаска не пожела да каже какво е написала на съдията.

Майката и бащата на Алекс, както и брат й, присъстваха в залата и отново чуха ужасяващи подробности от нощта на убийството - 10 април, 2014 г. Представителят на държавното обвинение подчерта, че 8-годишното момиченце е било убито по изключително жесток начин. 

Според защитата на Атанаска обаче авторството на деянието не е доказано. Защитната теза е, че тялото на детето е пренесено в квартирата на Атанаска, докато тя е била на разпит в полицията.

Апелативният съд ще се произнесе в законовия срок, който е 30 дни.

На първа инстанция Атанаска Георгиева бе осъдена на доживотен затвор. Присъдата бе обжалвана и от родителите на момиченцето и от Атанаска Георгиева.

Адвокатът на родителите на момиченцето помоли съда да измени първоначално постановената присъда, като постанови наказание доживотен затвор без право на замяна и уважи исковете им до размер на 200 000 лв. по отделно за двамата.

През март Окръжният съд в Бургас осъди Атанаска Георгиева да заплати на родителите на детето сумите от по 130 000 лева като обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Решението на Бургаския апелативен съд се очаква в законовия едномесечен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА