12 Януари, 2016 10:40 1 340 0

Потвърдиха доживотен затвор за Атанаска, убила малката Алекс

  • атанаска георгиева-
  • доживотен-
  • затвор-
  • алекс

Съдът е увеличил размера на обезщетението, което трябва да заплати тя на родителите на момичето на 180 хиляди за всеки от тях

Потвърдиха доживотен затвор за Атанаска, убила малката Алекс - 1
Снимка: БТА

Бургаският апелативен съд потвърди доживотна присъда на Атанаска Георгиева за убийството на малката Алекс. 

Факти.бг припомня, че на 14 април 2014 г. сутринта майката на пострадалото дете го изпратила на училище. Там то било до около 16 часа, когато се обадило на майка си и казало, че се прибира от училище. Пред входа на жилищния блок детето срещнало Атанаска Георгиева. Започнал разговор между двете, като момиченцето изявило желание да гостува в жилището на Георгиева, за да попее. Мястото представлявало едностайно таванско помещение. Подсъдимата почерпила детето с плодове и лакомства, пуснала и телевизора, за да гледа детски предавания. Между двете е започнал разговор, като думите и поведението на детето подразнили осъдената. Впоследствие пострадалата видяла снимки на децата на Георгиева и произнесла обидни думи към тях. Това провокирало подсъдимата, която внезапно взела решение да убие детето, което сторила, като го удушила с найлонова торбичка. След като убила детето подсъдимата взела на ръце трупа му, поставила го на легло и го покрила с одеяло през глава.

Атанаска Георгиева бе призната за виновна в това, че умишлено е умъртвила малолетната и в безпомощно състояние Алекс, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

През март миналата година Бургаският окръжен съд й наложи наказание доживотен затвор и определи първоначален специален режим за изтърпяването му.

Георгиева беше осъдена и да заплати на родителите на детето сумата от по 130 000 лева на всеки от тях. Сега съдът е увеличил размера на обезщетението, което трябва да заплати Атанаска на родителите на момичето на 180 хиляди за всеки от тях.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА