Last news in Fakti

12 Април, 2014 11:39 5 354 0

Атанаска Георгиева от Златоград е обвинена за убийството на Алекс от Поморие

  • атанаска георгиева-
  • поморие-
  • веселин тодоров-
  • открита-
  • мъртва-
  • бизнесмен-
  • александра тодорова

Жената държала под наем таванското помещение, където бе намерен трупът

На Атанаска Георгиева от Златоград, която бе задържана след убийството на 8-годишната Александра, дъщеря на бизнесмен от Поморие, е повдигнато обвинение за умишлено убийство, съобщиха от МВР, цитирани от Нова телевизия

Още снощи стана ясно, че жена с инициали А.Г. Е задържана от органите на реда. Предполага се, че жената е държала под наем таванското помещение, където късно снощи бе открито тялото на изчезналото момиче.

Освен Атанаска, от Златоград са още Северина Димитрова и нейната майка Светлана, за които първоначално се появи информация, че също са задържани. Те бяха изведени от хотел, собственост на Веселин Тошев, съпругът на Северина. Хотелиерът твърди, че двете жени на са способни на подобно деяние. Той беше освободен от полицията, за да се погрижи за децата си.

По-голямото дете на Тошев е било приятелка с убитата Александра, а семейството му е било близко със семейство Тодорови.

Атанаска се появява в Поморие през юли 2013 г., няколко месеца преди случилото се. По непотвърдена информация между Северина и Атанаска има кръвна връзка.

Тялото на детето е намерено под леглото в таванското помещение, където Атанаска е спала предишната вечер, обяви главният редактор на „Флагман“ Катя Касабова. По думите й Александра е била удушена с найлонов плик.

И трите жени – Атанаска, Северина и Светлана, работят в хотел „Лагун”. До момента не са потвърдени мотивите за убийството, но според Касабова става въпрос за „планирано битово престъпление от злоба”.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев на свой ред разкритикува полицията за липсата на достатъчно информация по случая с 8-годишната Александра.

„Излишно се вся едно напрежение, един стрес сред жителите и гостите. Трябваше да има малко повече информация по случая, за да бъдат хората по-спокойни”, коментира Алексиев информационното затъмнение по време на издирването на осемгодишното момиче в четвъртък и петък. По думите на градоначалника инцидентът се е отразил на спокойствието в курортния град.

„Органите на местната власт и разследващите органи трябва да сме в една по-добра връзка, по-добро взаимодействие. Не мисля, че всяка една институция трябва да работи сама за себе си”, каза още кметът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА