Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 15:02, обновена 27 Октомври, 2015 16:40 6 591 7

Бургазлия уби с ловна пушка майка и дъщеря

  • бургазлия-
  • уби-
  • ловна пушка-
  • майка-
  • дъщеря

Задържан е убиецът

Около 13.38 ч. днес в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за това, че в двора на частна къща, разположена на ул. „Северна” № 14 в бургаския квартал „Долно Езерово”, са простреляни две жени.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили екипи на Второ Районно управление – Бургас и отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, като при извършения оглед е констатирано, че двете жени / майка и дъщеря – съответно на 67 и 46 години от същия квартал/ са починали на място вследствие на получените от прострелването наранявания.Майката Тонка е вдовица, твърди Gramofona.com. Убитата дъщеря се казва Иванка и има две деца. Дъщерята на Иванка, Антония разказа пред Gramofona.com, че убиецът на майка ѝ и баба ѝ се казва Драгия. 55-годишният мъж явно е искал да има отношения  с по-младата си жертва, която също била вдовица. Тормозел я от известно време, а преди два месеца дори залял колата ѝ с нафта. Драгия бил изключително агресивен и ревнив. Иванка имала връзка с убиеца си от известно време. Той обаче бил много агресивен и ревнив и жената преценила, че иска да се раздели с него. Това явно не се е харесало на Драгия, който не спирал да я притеснява. Появявал се късно посред нощ да тропа по вратата и да крещи. Не разбирал, защо Иванка не живее с него, а с децата си. Прекалявал с алкохола.

Установено е, че извършител на деянието е 52 годишен бургазлия, който осъществил прострелването със законно притежавана ловна пушка „ИЖ” вероятно по битови причини, съобщиха от полицията в Бургас.

В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас избягалия след извършване на двойното убийство мъж вече е задържан – това е 52 годишния Драгия Р. от Бургас.

След извършеното двойно убийство Драгия се е укрил в дома на майка си, който е разположен в противоположния край на кв. „Долно Езерово”. Иззето е и оръжието предмет на престъплението.

Окръжна прокуратура – Бургас е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 116, т.4 и т.6 във вр. с чл. 115 от НК.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи, които да установят какви са причините за смъртта на двете жени. Първоначалните данни сочат, че пострадалите са починали вследствие на наранявания, получени от прострелване с огнестрелно оръжие – ловна пушка, съобщиха от прокуратурата.

Първоначалните данни сочат, че инцидентът е свързан с битов конфликт. Разследването по случая продължава. Драгия е задържан за 24 часа, както предвижда закона.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Има много шизофреници под прикиритие които привидно водят нормален живот, притежават автомобили и огнестрелни оръжия и т.н.
    Да вземат да си ги прибират!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    "Има много шизофреници под прикиритие които привидно водят нормален живот, притежават автомобили и огнестрелни оръжия и"

    ...и са лидери на политически партии
  • 3 И ловец съм и рибар

    3 0 Отговор
    Винаги съм казвал ,че на ловци оръжие не трябва да се дава.Не им достига интелект!Това е все едно да дадеш на маймуна калашник!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 киро

    0 0 Отговор
    Ми ще го пуснат , иначе така неподкупните там съдии и следователи и тн. да си спи в къщи , че са неудобни наровете в килията . Ще му измислят мярката - парите правят чудеса !

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "киро":

    Кире те цецо апартамента оправдаха и дело срещу тиквун не започнаха тия кротички магистрати. Приемат пари като магистралки.
  • 7 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "киро":

    Шшш, ей имитатор...