Last news in Fakti

6 Ноември, 2015 13:01 689 0

1 г. условно за ало измамник

  • условно-
  • ало-
  • измамник

Присъдата е постигната след споразумение и е окончателна

Районна прокуратура-Кърджали постигна осъдителна присъда срещу Атанас Д., от гр.Ветово, за измама с цел набавяне на имотна облага, съобщиха от прокуратурата.

С определение на Районен съд – Кърджали той е осъден на 1 година лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок.

Атанас Д. е признат за виновен за това, че на 12 май 2014 г., представяйки се за лекар, е въвел в заблуждение по телефона 81-годишна пенсионерка, че сестра й е претърпяла злополука и се нуждае от пари за операция на краката. Жената дала спестяванията си в размер на 1 200 лева на неизвестно лице, изпратено от Атанас Д. да вземе от нея документи.

На следващия ден посредникът бил установен от органите на полицията и предал сумата от 1 160 лева – останали след като купил телефонни ваучери за Атанас Д. Сумата е възстановена на наследника на пострадалата жена.

Присъдата е постигната след споразумение и е окончателна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА