Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 14:49 1 492 5

Вандалщина в Природонаучния музей в Пловдив

  • вандалщина-
  • природонаучния музей в пловдив-
  • сепии-
  • октопода-
  • рибки

Загинаха 5 сепии и два октопода, откраднати са ценни риби

Вандали убиха 5 сепии и два октопода в Ааквариума в Природонаучния музей в Пловдив, те откраднаха и две ценни риби. Обновените експозиции на музея, който вече разполага и с модерен 3D планетариум, бяха открити официално само преди няколко дни.

Директорът на Природонаучния музей Огнян Тодоров подчерта, че морските аквариуми са били блъскани откъм вътрешните им страни, това е довело до шок на двата октопода, както и 5 от ценните сепии. По думите му, това е вандалска проява, която е недопустима.Природонаучния музей е останал само с 3 октопода и 1 сепия.

Откраднати са рибите Син Танг и Клоун, наричана Немо, които са на стойност 450 лева, но са изключително ценни. Според Тодоров те сигурно са починали, тъй като не могат да виреят в домашен аквариум. 

Записи на вандалщината няма, тъй като камерите не са работили.

Имаме един човек-охрана, който все пак не може да обхване цялата експозиция и този голям поток. Уредниците на залите през по-голямата част на деня присъстват вътре в помещенията, просто е станало в момент, в който не е имало никой долу.

Със сигурност след този неприятен инцидент ще мислим за по-сериозна охрана на обекта, допълни Огнян Тодоров. Засега аквариумът е затворен за посетители, предстои възстановяване на щетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бръмчо

    1 0 Отговор
    "По думите му, това е вандалска проява, която е недопустима..."
    Недупостимо е да оставите всичко без надзор, било то и видеонаблюдение. Защо не са работили камерите?! Със същия успех може да изкарате експонатите на полето или на улицата, после питай кой пипна, кой открадна...
  • 2 Активистът

    1 0 Отговор
    Недопустимо е да се оставят прекрасните аквариуми без охрана и наблюдение. Всеки аквариум е красота и ценност. Жалко за рибките! Добре, че не са изпочупили аквариумите.
  • 3 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    Това е бездарна работа!!!Мислих да водя децата...как няма да ви бачкат камерите ве майна???Еееее...меко казано управата е безхаберна!Някои уроци се учат по трудния начин и скъпия!Тези пък лумпени, които са го направили...вход 1о кинта, золум 10000...
  • 4 Стоян от Пловдив

    0 0 Отговор
    Пиша това мнение с крайно отвращение и погнуса. Тъжно е, че въобще е възможен такъв акт на вандализъм. Може би тези г-да си мислят че са големи бабаити - ето всички медии пишат за тях. Не е така. Това са комплексирани, страхливи чикиджии. Чака ги дълъг и нещастен живот на постоянна неудовлетвореност, бедност и неуспехи. И те си го знаят. Може да спукат гумите на някоя кола, да счупят витрина или да запалят кош за отпадъци... да набият детето или жената си и бабаитлъка им свършва дотам. Дори не могат да направят някое истински зло дело ( за нещо градивно въобще и не помислям ). Дребни, мизерни неудачници!
  • 5 кюмбе

    0 0 Отговор
    Тоя музей е такъв цирк, че чак са им откраднали рибата клоун!