Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 12:58 1 173 0

Прокуратурата разследва катастрофата с кмета на Павел баня

  • павел баня-
  • прокуратурата-
  • разследва-
  • катастрофата-
  • кмета

Назначени са три експертизи - съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа

Прокуратурата разследва катастрофа с кмета на Павел баня.

На 16 ноември 2015 г., около 18,45 часа, на пътя от гр. Павел баня за с. Виден, общ. Павел баня, лек автомобил, марка „Лада“, със старозагорска регистрация, е застигнал движещия се по пътното платно пешеходец Георги Георгиев, на 64 г. от с. Виден. Георги Георгиев се движел вдясно по пътното платно като бутал велосипед. От другата страна на велосипеда се движела внучката на Георги Георгиев, която е на 18 г. Тя не е пострадала.

Лекият автомобил, застигайки пешеходеца Георгиев, го ударил. Веднага е уведомена полицията в гр. Казанлък. На място е пристигнал полицейски екип и екип на Спешна помощ от гр. Казанлък. Пострадалият пешеходец е починал в линейката на път за болницата. Установено е, че колата е собственост на община-Павел баня и е била управлявана от Станимир Радевски от гр. Павел баня, който е кмет на града.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол с дрегер, което е отчело нула промила. Взета е кръв от водача за извършване на химическо изследване за наличие на алкохол в кръвта. Образувано е досъдебно производство за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и по непредпазливост причинена смърт.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Стара Загора и под нейното ръководство е извършен оглед на местопроизшествието, назначени са три експертизи - съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа.

Към настоящия момент няма привлечен в качеството на обвиняем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА