19 Ноември, 2015 11:08 2 498 5

Значителни суми пари, благородни метали са открити в задържаните от Автомобилна администрация

  • пари-
  • благородни метали-
  • задържаните-
  • автомобилна администрация

Окръжна прокуратура - Хасково ръководи разследване за това, че в гр.Свиленград в качеството си на длъжностно лице  - служител на Областен отдел „Автомобилна администрация“ (ОО“АА“) – Хасково е поискал и приел подкуп, съобщиха от прокуратурата. Факти.бг информира още снощи за случая.

Производството е образувано въз основа на данни, съдържащи се в справка на Териториална дирекция „Национална сигурност" - Хасково, образувана по сигнали за извършвана корупционна дейност от служители на ОО ”АА” Хасково.

На 18.11.2015 г. от служители на МВР и ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура  - Хасково, беше проведена специализирана полицейска операция.

В резултат на извършените действия по разследването претърсване, обиск и изземване по отношение на лицата, в служебните и личните им автомобили и домовете им, се събраха доказателства за извършени престъпления. Задържани са четирима служители на автомобилната администрация- Даниел Х., Вихър В . , Константин В., Димитър  М .

По време на операцията са иззети значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи. Разпитани са пред съдия свидетели, които потвърждават искане и получаване на подкуп от длъжностните лица.

Предстои повдигане на обвинения.

Припомняме, че преди време именно на така наречения "Златен мост" бе задържан с подкуп друг свиленградчанин Петър Василев. Турските превозвачи имат страница във фейсбук Gurbetteki Turcilar, в която споделят горчив опит.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    0 0 Отговор
    Ще видим какво ще каже българското съдопроизводство....
  • 2 спас

    0 0 Отговор
    Нещата си идват на мястото. Още им се лъжее на някои субекти, че ще продължават по старо му, при така засилващият се контрол и дисциплина.
  • 3 невярващия

    0 0 Отговор
    Май това чудо ще трае само три дена като всичко в България.
  • 4 го77

    0 0 Отговор
    Това е ДАЙ е най-корумпирана та дирекция в държавата.Тотално трябва да се закрие.
  • 5 протестиращ

    0 0 Отговор
    Не вервам мале не вервам колкото групата митничари пак от Свиленград бяха задърхани с най различна валута в момент когато ги разпределят и кво се получи.От цялата смяна задържаха 7 души начело с началника него го задържаха останалите ги пуснаха , накрая всичките ги оправдаха така и тези от ДАЙ ще си кихнат и накрая ни чул не видял.