Last news in Fakti

21 Ноември, 2015 12:58 4 791 4

Пуснаха под гаранция четиримата служители на ДАИ, обвинени в подкуп

  • автомобилна администрация-
  • пуснаха-
  • гаранция-
  • четирима-
  • служители-
  • даи-
  • обвинени-
  • подкуп

Константин Въжарски и Димитър Михайлов са освободени срещу парична гаранция от по 5000 лв., а а Даниел Христов и Вихър Василев от по 8000 лв.

Пуснаха под гаранция четиримата служители на ДАИ, обвинени в подкуп - 1
Снимки: БТА

Четиримата служители на "Автомобилна администрация" - Хасково, които бяха задържани и обвинени в подкуп бяха освободени под парична гаранция, съобщиха от haskovo.info.

Пуснаха под гаранция четиримата служители на ДАИ, обвинени в подкуп

Константин Въжарски и Димитър Михайлов са освободени срещу парична гаранция от по 5000 лв.

Прокуратурата поиска за Даниел Христов и Вихър Василев най-тежката мярка "задържане под стража". Причината за разделянето на мерките е, че първите двама са от скоро на работа и не са съпричастни трайно в корупционната схема. От прокуратурата обясниха, че за Даниел и Вихър може да се направи обосновано предположение, че са по-съпричастни към деянието, по което се работи от 16 октомври. Всички бяха арестувани на 18 ноември.

По време на съдебното заседание стана ясно, че по делото има използвани Специални разузнавателни средства, като свидетели са разпитани турски шофьори на камиони, както и един таен свидетел. Последният разкривал схемата, по която от турските шофьори се искали по 20 евро за да не бъдат проверявани. След края на смяната всички си делели "заработеното" - по около 300 евро на човек за деня. Според държавното обвинение за двамата има и опасност да се укрият или извършат друго престъпление.

Адвокатите на обвиняемите категорично отхвърлиха възможността те да се укрият, защото имат постоянни адреси в Свиленград и семейства, за които да се грижат. Защитниците изразиха и недоумението си, защо за Въжарски и Михайлов е определена мярка "парична гаранция", а за Даниел и Вихър се иска арест, при положение, че обвинението е едно и също. От думите им стана ясно, че в кориците на делото се съдържат и други имена на служители на ДАИ, които според турските шофьори взимали подкуп, но те въобще не били арестувани.

В крайна сметка съдът прие, че има обосновано предположение, че Даниел и Вихър са извършители на престъплението в което са обвинени, но отхвърли възможността те да се укрият, защото имат постоянни адреси. Що се отнася до опасността двамата да извършат друго престъпление, съдът го отхвърли, като се позова на заповед от днес, с която двамата обвиняеми са отстранени от работа. Така на Даниел и Вихър бяха освободени с парична гаранция от по 8000 лв.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stefan

    0 0 Отговор
    Не трябва да се пуска никой под гаранция. Те с няколко подкупа събират тази сума. Я ги виж кви са уйядени
  • 2 Анастас Анастасов

    0 0 Отговор
    Николай милушев е в дъното на схемата и един от гр. Любимец --Матаков сина му е в гдбоп .По7000 евро сужител трябва да плаща на всеки месец на тия измамници.
  • 3 истина една

    0 0 Отговор
    пуснете ги момчетата да си работят да си спазват традициите иначе кой ще пълни черните касички , кърлежите на обществото трябва до са охранени с пълни търбуси
  • 4 аааааааа

    0 0 Отговор
    ЕИ няма ли да се спрете с тези подкупи сега затвор и да ви скъсат мазните задници от е... заради такива като вас страдат и съвестните хора които си вършат работата