Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 09:09 3 781 1

Задържаха мъж за убийството в Девня

  • убийство-
  • девня

Повдигнато му е обвинение

Задържаха мъж за убийството в Девня - 1

Полицията в Девня е задържала мъж за жестокото убийство на 23-годишният Мартин, извършено в нощта срещу събота в Девня, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа 33-годишен мъж за  убийството  на Мартин, извършено в събота в девненския квартал  Повеляново. По горещи следи само за 24 часа екип от двама прокурори от Окръжна  прокуратура -  Варна, под чието непосредствено ръководство се проведоха процесуално-следствените деиствия, в тясно със сътрудничество с оперативните служби на ОДМВР във Варна, убийството беше разкрито и  установен извършителят на тежкото криминално престъпление. 

След оценка на събраните доказателства по разследването Окръжната прокуратура във Варна  ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо извършителят на убийството.

Касапницата се разиграва край младежкия дом в квартал „Повеляново”. Хората разказват, че убитият Мартин и пострадалият Руско се скарали с други мъже в заведение. Скандалът се пренесъл навън, съобщи за Нова телевизия бащата на момчето, ранено при свадата..

По разкази на свидетели Мартин бил застигнат от своите преследвачи в близост до детска градина. Бил наръган с нож няколко пъти, включително в сърцето. Приятелят му има прободна рана в бедрото и е със счупен нос.

Убитият младеж е от село Николаевка, раненият е от Суворово и е син на общински съветник. 

Дискотеката, където се е разразил скандалът, се славела като свърталище на наркомани и побойници. Хората в „Повеляново” разказват, че тормозът със заведението е от години, но наемателите й – фамилията Славови, известни като Каламуците, били недосегаеми.

„Предприехме действия за прекратяване на договора с ползвателите на помещението”, каза кметът на Девня Свилен Шитов.

Той поясни, че Славови дължат наем в размер на около 25 000 лева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Абе директно да отиде някой и да го запали това заведение и да изгори барабар със собствениците и цялата им фамилия...