Last news in Fakti

21 Декември, 2015 14:19 1 354 0

Шофьор, прегазил дядо, остава в ареста

  • пешеходец-
  • шофьор-
  • прегазил-
  • дядо-
  • ареста

Той е задържан за 72 часа

Днес, Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Иван Янакиев, на 27 г. от гр. Пазарджик, за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата - избраната от него скорост на движение не е била съобразена с конкретните условия на видимост, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, като е причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец, съобщиха от Прокуратурата.

Непосредствено след привличането на Иван Янакиев като обвиняем, с постановление на наблюдаващия прокурор, той е задържан в ареста за срок от 72 часа.

Припомняме, че на 18 декември 2015 г. в 18,50 часа на ул. „Пловдивска“ в гр. Пазарджик е станало пътно произшествие, при което автомобил, марка „Hummer“, с пазарджишка регистрация, управляван от Иван Янакиев, е блъснал пешеходеца Никола Лазаров, на 70 г. от гр. Пазарджик, и е причинил смъртта му. До момента не са установени свидетели на инцидента. Окръжна прокуратура-Пазарджик отправя апел към гражданите, станали очевидци на пътното произшествие, да подадат информация на тел. 034/ 434-400.  

Окръжна прокуратура-Пазарджик продължава активните процесуално-следствени действия за установяване механизма и начина на извършване на катастрофата. Назначена е комплексна съдебно-медицинска и автотехническа експертиза. На водача е взета проба за алкохол с техническо средство „Алкотест-дрегер“, която е отрицателна.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА