Last news in Fakti

21 Декември, 2015 08:55 1 353 12

Пуснаха на свобода шофьор, убил пешеходец

  • пуснаха-
  • свобода-
  • шофьор-
  • убил-
  • пешеходец

Искам държавата да се вземе в ръце и законите да влязат в действие, каза синът на убития мъж

Пуснаха на свобода шофьор на джип, който уби възрастен човек, съобщи Нова телевизия. Инцидентът стана в петък около 19 часа вечерта. Възрастният мъж пазарувал в близкия хипермаркет, след което пресича оживен булевард, но не през пешеходната пътека. Причината – да стигне до близката спирка по пряк път. Когато стъпва на пътното платно, обаче буквално бил премазан от минаващия джип.

Според очевидци, джипът се е движил с над 100 км/час. Автомобилът е влачил тялото на пешеходеца около 100 метра. Шофьорът – 27-годишният Иван Янакиев, е тестван на място с дрегер, а алкохолната му проба е отрицателна. Не е ясно обаче дали е тестван за наркотици.
24 часа след инцидента, мъжът е бил освободен от ареста.

„Ако това беше баща му, как би се почувствал от това да го види в насипно състояние на масата и да го разпознае само по един белег и по пръстите на едната ръка”, попита Еленко Лазаров, син на убития пешеходец.  

„Искам държавата да се вземе в ръце и законите да влязат в действие. Докога ще продължи това толериране на тази хулиганщина?”, попита Макс Лазаров, син на убития пешеходец.  

Иван Янакиев се оказва добре познат на полицията, с множество нарушения на пътя.

„Иван Янакиев има не малко нарушения за Закона за движение по пътищата. Включително, че по време на специализирана полицейска операция в началото на тази година, е бил засичан да управлява под въздействието на наркотични или упойващи вещества. Заради това му е отнета шофьорската книжка, а джипът временно е бил спрян от движение”, обясни говорителят на областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асен

    1 0 Отговор
    Като пишете такива статии, пишете и кой е съдийският състав (кои са съдиите), който е постановил пускането му на свобода, както и какви са мотивите на съда. Няма опасност да извърши ново предстъпление? Нека да е ясно.
  • 2 Асен

    0 0 Отговор
    За Иван Янакиев става въпрос в предния ми пост.
  • 3 дебилни старци

    0 1 Отговор
    Еми да не е пресичал дъртака на пряко. Всичките пенсионери в София пресичат така. В крайна сметка очевидците (пенсионери дето всичко над 20км/ч им е бързо) са изказали компетентно мнение от гледна точка на очевидци. В крайна сметка пресякъл на пряко с бавното си темпо е бил бомба със закъснител - въпрос на време е било друг участник в движението да го бутне.

    Коментиран от #4

  • 4 Дядо поп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "дебилни старци":

    Ако джипа се беше движил с 60 км/ч щеше да спре за
    10 тина метра и може би нямаше да го удари а дори и
    да го беше ударил изхода можеше да не е фатален.
    Какво би казал ако това беше баща ти?
  • 5 тошибиян

    0 1 Отговор
    да мрат нека пове4е да 4етат това и да разберат 4е се преси4а на пешеходна пътека и когато пешеходния светофар свети зелено........и да го беше ударил с 60 пак щеше да умре само 4е в болницата след сумати операции...с 1 дума по добре 4е го свитнал да не се мъ4и хайван4ето хахаха

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 дивака

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "тошибиян":

    Абе има си ограничение на скоростта, ако не е спазено, водача е виновен и трябва да изтърпи наказание.
    А тия, които блъскат хора на пешеходна пътека, трябва да ги режат парче по парче.

  • 8 Джони Кеш

    1 0 Отговор
    Ами ако преди това е нямал нарушения, книжката му не е била отнемана и колата не е била спирана от движение ?? Ако беше просто един средностатистически участник в движението ? Тогава какво ?

    Имам позната, която уби бездомен пияница с 2.6 промила алкохол на Цариградско, точно до подлеза на Латинка...

    Нищо не я осъдиха, нито и търсиха каквато и да било отговорност, скоростта и беше под ограничението, но това момиче вече не е същото. Тоя и разби психиката.... Просто живота и се промени...

    Помислете поне 3 сек. преди да ръсите простотии !

  • 9 незнайко

    1 0 Отговор
    Иван Янакиев трябва да отиде в затвора без право на обжалване и конфискуване на джипа. Преди това трябва да се каже на кого е син. Възрастните, пък и младите научете се да пресичате на определените места, за да не се отърват джигитите.
  • 10 Стареца

    1 0 Отговор
    Преди да го вкарат ТОЯ в затвора, да му върнат джипа и да му покажат къде пресичат "тошибиян" и "дебилни старци", че много мозък почнаха да ръсят
  • 11 диан

    1 0 Отговор
    уу върнаха го в ареста гада
    но тоя дето го пусна си заминава мисля
  • 12 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Тошибич, искрено се надявам да си пийнал, преди да напишеш тези глупости. Да се опитваш да оправдаеш шофьора е човешко, всички сме шофьори и всички сме с един крак в ареста. Да наричаш мъртвия хайванче и да добавяш хахаха е........... невъзпитано. Да не кажа и аз нещо за цензура.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове