Last news in Fakti

4 Януари, 2016 11:27 1 201 0

Рецидивист остава в ареста

  • рецидивист-
  • остава-
  • ареста-
  • крадец-
  • злато-
  • опит за убийство

Обвинен е за грабеж, придружен с опит за убийство от Окръжна прокуратура-Пазарджик

По искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Васил Атанасов, на 56 г. от гр. Пловдив, привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с опит за убийство в условията на опасен рецидив, извършен в съучастие.

До момента е установено, че на 21 декември 2015 г. в Пазарджик, Васил Атанасов с други три неизвестни лица, като съизвършители, са отнели чужди движими вещи – мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева, от владението на двама братя – С.С.  и Т.Н., чрез използване на сила. Дейците са били въоръжени и при извършване на грабежа ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили. Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в Пазарджик и на 2 януари 2016 г.  съдът му наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Той е осъждан многократно.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик продължават активните процесуално-следствени действия по делото – назначени са химическа и ДНК експертизи, разпитани са множество свидетели, иззети са веществени доказателства и др. Извършват се активни издирвателни мероприятия за установяване на другите трима съизвършители на престъплението.   

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА