Last news in Fakti

12 Януари, 2016 12:16 993 0

Съдът остави в ареста продавача на ракията-убиец

  • тайфи мекльов-
  • остави-
  • ареста-
  • продавача

Решението не може да се обжалва

Съдът остави в ареста продавача на ракията-убиец - 1

Съдът остави в ареста Тайфи Мекльов – търговеца на алкохола, убил няколко души в Якоруда, съобщиха от Софийският апелативен съд. Решението не може да се обжалва.

Според съдебния състав Мекльов може да извърши ново престъпление или да се укрие. По думите на съдията, постъпването на нови доказателства не може да доведе до отпадането на престъпния характер в деянието, при което на граждани са предоставени опасни храни и напитки.

Припомняме, че Тайфи Мекльов беше привлечен като обвиняем за това, че на 25 и на 26 декември е продал общо 6 литра метилов алкохол причинил смъртта на повече от едно лице. Той беше обвинен за търговия с опасно за здравето пити. По-късно се оказа, че Мекльов не е бил конвоиран до София, а адвокатът му е подал молба за отлагане на заседанието заради заболяване. Мекльов твърдеше, че алкохолът му е доставен от Юсуф Мемчов – един от починалите, а родителите на Мемчов отрекоха това и заявиха, че мъртвият им син е набеден. Според прокуратурата версията на Мекльов е по-скоро защитна, отколкото вярна.

Самият той днес не беше на заседанието на съда, тъй като не желаел да се яви. От негово име присъстваше само защитата му.  По време на мярката адвокатът му поиска по-лека мярка „за да бъде полезен на своето семейство“. Според него към настоящия момент няма достатъчно събрани доказателства, че обвиненият е продавал алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА