14 Март, 2016 17:51 1 510 0

Задържаха трима ало измамници

  • задържаха-
  • трима-
  • измамници-
  • ало измамници

От полицията отново напомнят: Не се доверявайте на непознати и по никакъв повод не давайте пари на ръка

Задържаха трима ало измамници - 1

Служители на РУ – Кърджали установиха и задържаха трима мъже след извършена телефонна измама в областния град., съобщиха от МВР.

Криминалистите действали по сигнал от 79-годишен кърджалиец. Той обяснил, че около12.30 часа в събота на домашния си телефон получил обаждане от непознат мъж, който поискал 32 000 лева за вноска в здравната каса за извършване на скъпа животоспасяваща операция на негов близък.

Възрастният човек предугадил измамните намерения и подал сигнал в полицията. Незабавно били предприети оперативни действия, в резултат на които единият от извършителите – 30-годишен мъж, бил задържан минути, след като пристигнал в жилището на жертвата, за да прибере приготвените от домакина 9000 лева. Парите са намерени у него и иззети. Като съпричастни по случая са задържани и други двама 35-годишни мъже.

По случая е образувано досъдебно производство за измама.

От полицията отново напомнят на хората да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка. Измамниците използват най-различни прийоми, искайки пари за лечение на близък, изгодни покупки на климатици, превод на големи суми пари от чужбина, закупуване на ваучери за спечелена телевизионна игра и други сценарии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА