Last news in Fakti

1 Април, 2016 04:00 4 271 3

ФБР се съгласи да отключи друг iPhone по случай с убийство

  • фбр-
  • iphone-
  • убийство-
  • полиция-
  • арканзас-
  • apple

Полицията в Арканзас е поискала от федералните да разкодират iPhone и Ipod, принадлежащи на двама тийнейджъри

ФБР се съгласи да отключи друг iPhone по случай с убийство - 1
Снимка АП/БТА

ФБР е предложило да отключи за полицията друг iPhone, след като стана ясно, че агентите са успели да получат достъп до телефона, използван от стрелеца от Сан Бернардино, Сиед Фарук.

Полицията в Арканзас е поискала от федералните да разкодират iPhone и Ipod, собственост на двама тийнейджъри, обвинени в двойно убийство, съобщи АП.

По-малко от ден след появилата се информация за успешното разкодиране на телефона на Фарук, ФБР се съгласи да помогне на полицията по случай на убийство.

Съдията се съгласи да отложи делото от Арканзас, насрочено за 28 март, за да се даде възможност на прокурорите да поискат помощ от ФБР.

18-годишният Хънтър Дрекслер и 15-годишният Джъстин Стейтън са обвинени в убийството на Робърт и Патриша Когдел в дома им в Конуей, Арканзас през юли миналата година.

Стейтън е бил отгледан като внук от Когдел.

"Ние винаги сме оценявали сътрудничество и желание [на ФБР] да помагат на своите местни партньори от правоприлагащите органи", заяви прокурорът на окръг Фолкнър пред АП.

Адвокатът на Дрекслер заяви пред информационната агенция, че "не се притеснява" за данните в телефона на своя клиент.

Преди време ФБР поиска от технологичния гигант Apple да напише нов софтуер, който да позволи достъп до телефона на Фарук. Компанията обаче отказа с аргумента, че това е погрешно и ще застраши сигурността на нейните устройства, тъй като това може да доведе до появата на слабо място в много други модели на телефона, който Apple произвежда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Не съм знаел, че имат толкова яка защита тези играчки и защо е толкова яка.
  • 2 Симфони

    0 0 Отговор
    Яката защита позволи изтичане на снимки от личните телефони на много кино звезди!
    През i cloud, например източиха личните снимки на Дженифър Лорънс!
    За другите не си спомням!
  • 3 Дани

    0 0 Отговор
    Нека да разкодират Нокиа 1100 :)