Last news in Fakti

18 Май, 2016 09:59, обновена 18 Май, 2016 19:39 3 127 4

Арестуваният пловдивски полицай остана под стража с ново обвинение

  • убийство-
  • двойно-
  • пловдив

Новото задържане на Венцислав Караджов е по друго разследване – за незаконна стрелба с огнестрелно оръжие край родопското село Дедево

Арестуваният пловдивски полицай остана под стража с ново обвинение - 1

Служителят на Икономическа полиция-Пловдив Венцислав Караджов е задържан за нови 24 часа в ареста, след като в 17:15 часа трябваше да бъде освободен поради липса на доказателства за съпричастността му към убийството на неговите родители Цветан и Божура Караджови. 

Новото задържане на Венцислав Караджов е по друго разследване – за незаконна стрелба с огнестрелно оръжие край родопското село Дедево, където полицаят има вила. 

Факти.бг припомня, че окръжна прокуратура-Пловдив осъществява ръководството и надзора по разследване на тежко криминално престъпление – убийство на 74-годишният Цветан Караджов и на 69-годишната му съпруга - Божурка в дома им в гр. Пловдив.

Сигнал за смъртта на семейството е бил подаден на тел. 112 на 17 май 2016 г. и незабавно са започнали следствени действия. Разследването се извършва от няколко екипа от разследващи полицаи, следователи и прокурори и е под надзора на апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов и на окръжния прокурор Румен Попов. И към този час се провеждат активни процесуално-следствени действия. До момента няма повдигнато обвинение. Във връзка със случая на 17 май 2016 г. за 24 часа по Закона за МВР е бил задържан синът на убитите - Венцислав Караджов.  

Окръжна прокуратура-Пловдив уведомява, че към този момент не може да съобщи бъдещите си действия, да разкрие установените обстоятелства и  събраните доказателства, за да не се попречи на разкриване на обективната истина по делото. Повече информация по случая ще бъде оповестена в следващите дни. 

Днес се направи и втори оглед на мястото, където бяха открити телата на възрастните мъж и жена.

По първоначална информация съпрузите са застреляни. Те са се препитавали с малките си пенсии и яйца от кокошките. Къщата където са живеели е отдалечена от всички сгради наоколо.

Синът им - 45-годишният Венцислав Караджов, който е служител на Икономическа полиция, е разпитван цяла нощ.

Той е имал имотен спор с тях. Мъжът е водел съдебни дела за имота срещу родителите си. Миналата седмица излязло съдебно решение в полза на възрастните хора.

Венцислав Караджов е задържан е водел дело срещу баща си - Цветан и за домашно насилие. Родителите му пък го съдели и за закана за убийство.

Полицията е иззела 3 пистолета от дома на колегата си за експертиза. Късно снощи, за разпит е бил привикан и 14-годишният син на ченгето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Син да съди родителите си за имот - ненормалник.
  • 2 Джон Смит

    1 0 Отговор
    Лакомия за имот: Къде ще го носи, в гроба не влиза!
  • 3 стк 412

    0 0 Отговор
    ПОлицията иззела 3 пистолета от дома на колегата си...И ТРИТЕ ЛИ ЗАКОННИ..нищо не се споменава...Всичко ще се замете....
  • 4 Кара Ибрахим

    1 0 Отговор
    Каква ли гнусна, самозабравила се и лакома свиня трябва да си, че да биеш родителите си заради имот, и да им се заканваш с убийство...?!

    И от това мръсно говедо ще очаквате защита, справедливост, честност, закрила и т.н., за какво говорим...