Last news in Fakti

6 Юни, 2016 13:28 1 386 2

Осъдиха двама лекари заради смърт на родилка и бебето й

  • осъдиха-
  • двама лекари-
  • смърт-
  • родилка-
  • бебето й

Те са осъдени по обвинение на Окръжна прокуратура - Габрово

Двама лекари, причинили смърт на родилка и нейното бебе са осъдени по обвинение на  Окръжна прокуратура – Габрово.

Съдът осъди д-р Д. А. на пет години лишавaне от свобода  при общ режим. Наказанието на д-р С. К. е три години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от пет години. Двамата лекари са лишени от право да упражняват лекарска професия за срок от три години.

Съдът призна за виновни двамата лекари  от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово, за това, че през периода 18 септември – 4 октомври 2013 г., в независимо съпричинителство, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност /д-р Д. А. като  началник на „Акушеро-гинекологично отделение” и дежурен лекар и д-р С. М. - дежурен лекар акушер-гинеколог/, като всички пропуски и нарушения са довели до причиняване на смъртта на 26.09.2013 г. в Неонатологично отделение на МБАЛ – гр.Габрово на новороденото бебе Александър и на 04.10.2013 г. в Университетска болница за амбулаторно лечение „Д-р Г.Странски” – гр.Плевен смъртта на родилката Десислава М., като е причинена смърт на повече от едно лице.

Присъдата на  Окръжен съд-Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.

         


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дивата природа

    0 0 Отговор
    Я да проверят и частния "Майчин дом" Варна - там трепят по 20 родилки на година!
  • 2 Спас

    0 0 Отговор
    Ангелов и Колева са докторите, какво ми ги пишете с тези инициали?