Last news in Fakti

8 Юли, 2016 01:46 1 371 1

Откраднаха даренията от джамия на Байрам

  • откраднаха-
  • дарения-
  • джамия
Откраднаха даренията от джамия на Байрам - 1

Кутия с дарения е задигната от джамията в центъра зад общината. Посегателството е извършено, навръх големия мюсюлмански празник Шекер Байрам, съобщи haskovo.net.

Според имама Мюмюн Рамадан посегателството е станало след 15 часа вчера, когато в храма има по-малко мюсюлмани. По това време той бил на погребение на свой близък. В този момент някой е измъкнал кутията с дарения, която била закрепена с пирони на стената.

„Вярващ мюсюлманин не може да направи такова нещо“, смята имамът. Той обясни, че кутията била поставена там преди около година. Дългогодишна традиция било в нея да се събират дарения за джамията, за подпомагане на деца, сираци и други нуждаещи се.

През изминалите години в кутията се събирали по около 2000 лева. Предполага се, че сумата е била приблизително толкова и сега.

От настоятелството обясниха, че джамията е отворена от 5 до 23:30 часа всеки ден.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по установяване на извършителите продължава, съобщиха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА да

    0 0 Отговор
    100 % го е направил мисюлманин! Други в джамиите не влизат ! А относно това, че "мисюлманин не може да направи такова нещо" изобщо не е така ! Ходят да ми се самоубиват, взривяват и убиват невинни хора, а да не откраднат от джамия, ай моля ти се . . .