8 Юли, 2016 14:03 1 978 1

Повдигнаха обвинения за катастрофата с 50 коли в тунела "Витиня"

  • витиня-
  • обвинения-
  • катастрофа-
  • тунел
Повдигнаха обвинения за катастрофата с 50 коли в тунела "Витиня" - 1

Днес, Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняеми двама души за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортното произшествие на 8 октомври 2015 г. в тунела „Витиня“.

Разследването на тежката катастрофа в участъка на километър 32+500, в тунела „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“, в която участваха около 50 моторни превозни средства и имаше пострадали лица, а трима загинаха, се провежда от ОДМВР-София.

На единият обвиняем е повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на един човек и причинена средна телесна повреда на друг.

На вторият обвиняем е повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на повече от едно лице.

На двамата обвиняеми са взети различни по размер мерки за неотклонение „Гаранция в пари“- 1000 лв. и 800 лв.

Разследването по делото продължава. Материалите по досъдебното производство ще бъдат докладвани от разследващия орган на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – София с оглед произнасяне по връщането на моторни превозни средства, приобщени по делото, на техните собственици, както и за преценка на необходимостта за извършване на други действия по разследването и разделяне на досъдебното производство по отношение на причинени телесни увреждания на други лица, участвали в пътния инцидент и причинени значителни имуществени щети на моторни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хера

    0 0 Отговор
    Да осъдят сега Лазаров и другите хрантутници от АПИ