9 Септември, 2016 18:37 2 269 2

Задържаха телефонни измамници

  • телефон-
  • измамници-
  • полиция-
  • акция
Задържаха телефонни измамници - 1

На 08.09.2016 г. от служители на ОДМВР - Стара Загора, ГДНП – София, ОДМВР – Велико Търново, РУ - Казанлък и РУ - Горна Оряховица, в гр. Горна Оряховица беше проведена специализирана полицейска операция за противодействие на телефонните измами, съобщават от полциията.

В хода на операцията в къща в гр. Горна Оряховица, в момент на извършване на телефонни измами, са задържани лицата: К. Д. на 49 години и И. Д., на 37 г., двамата от гр. Горна Оряховица, криминално проявени и осъждани за измами.

При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети 12 мобилни телефонни апарати, 9 СИМ карти, компютърна конфигурация и парични суми.

Установено е, че двете лица са извършители на телефонни измами и опити за телефонни измами на териториите на гр. Стара Загора, гр. Казанлък, гр. Плевен, гр. Хасково и гр. София по схеми: „освобождаване на колетна пратка“, „съдействие от полицията за задържане на телефонни измамници“ и „пострадал при злополука роднина, за когото е необходимо предоставяне на голяма сума пари за извършване на спешна операция“.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. На 09.09.2016 г. са им повдигнати обвинение за извършено престъпление по чл.209 НК и им е наложена мярка за неотклонение „Задържани под стража“ за срок от 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, съвместно с ГДНП – София и ОДМВР в страната, на чиито територии са извършвани измамите.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш батка

    0 0 Отговор
    Ще се отчетат и ще ги пуснат да дозаработват...нищо ново!
  • 2 Ели

    0 0 Отговор
    Ко ше праим ся.. Скука !