Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 18:11 2 555 2

Разбиха незаконна фабрика за алкохол

  • разбиха-
  • незаконна-
  • фабрика-
  • алкохол

Собственикът е задържан

Разбиха незаконна фабрика за алкохол - 1
Снимки: МВР

Близо 3000 литра незаконно произведен алкохол откриха и иззеха служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик от нелегална спиртоварна, съобщиха от МВР. В акцията са участвали и представители на митническата дирекция в Пловдив.

Днес служителите от сектора извършили проверка и последвало претърсване в частен дом в Пещера, обитаван от 38-годишен мъж. Установено е, че в едно от помещенията на жилището е обособена нелегална спиртоварна, оборудвана за дестилация на високоградусов алкохол. По време на процесуалните действия казанът бил в работен режим, а органите на реда открили в различни съдове и разфасовки близо 3000 литра алкохол без бандерол.

Инспекторите от Агенция Митници са съставили акт за установеното нарушение, свързано с изграждането и функционирането на нелицензиран казан за дестилация на алкохол. Цялото количество акцизна стока е иззето, а собственикът й е задържан в ареста на РУ-Пещера.

Работата по случая продължава, води се дознание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    0 0 Отговор
    "...обособена нелегална спиртоварна, оборудвана за дестилация на високоградусов алкохол."
    Преведено на български това значи:
    В барака долепена до къщата, бивш кокошкарник, е открит казан за варене на ракия, какъвто можете да си купите от всеки селски пазар през уикенда.
    Явно някой съсед го мрази и го е натопил.
  • 2 госта

    0 0 Отговор
    Разбили незаконна фабрика за алкохол , пълна пародия и това е да се види пред обществото полицията върши някаква работа , а не лежат по канцелариите и взимат тлъстите заплати и на всичкото това лежане отгоре и се пенсионират 20 години преди нормалните граждани и поради това че потни вода не са пили си вземат пенсийката средно с 20 години по дълго (общо 40 ) от отрудените хора . А когато са на служба са кучетата на властта и всячески мачкат народа който ги храни всъщност .