Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 15:31 5 318 1

Баща и син задържаха митничарите при опит за трафик на хероин

  • свиленград-
  • хероин-
  • митнически пункт "капитан андреево"

12,560 кг хероин задържаха митнически служители от МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".На 23 октомври, около обед, при анализ на риска дежурните митнически инспектори селектират за проверка, влизащ в страната от Турция, лек автомобил с българска регистрация.
При щателната митническа проверка в кухини в задните врати на автомобила са открити 24 пакета, облепени с тиксо. Пакетите съдържали прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на хероин. По цени за нуждите на съдопроизводството такова количество наркотично вещество се оценява на над 1,5 млн лв.
Установено е, че автомобилът е собственост на единия от двамата пътници – българи от ромски произход, които се оказали и роднини, баща и 31-годишния му син. Съставен е акт на собственика на автомобила 49-годишния М.Т., който е и шофирал към момента на преминаването на пункта. Пред митничарите той заявил, че не знае нищо за откритите пакети.
При последвала операция на ГДБОП на територията на страната са задържани един български и един турски гражданин, също съпричастни към трафика.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    are stiga s taia droga be