19 Ноември, 2016 10:50 24 470 19

Мошеник спечели 44 000 EUR, връщайки една и съща бутилка

  • машина-
  • бутилка-
  • връщане

Автоматите за връщане на празни бутилки са доста популярни на запад. Обикновено ги има пред входа на всеки супермаркет, както и около метростанциите. Принципът, на който работят е следния: пуска се бутилката в специален отвор, а от друг се дава бележка. Сумата, която обикновено е няколко цента, се взема от трети отсек на машината за връщане на бутилки.

37-годишен германец от Кьолн е решил да спечели доста пари от връщането на амбалажа. Той е съумял така да модифицира машината за поемане на амбалаж, че тя да не унищожава бутилките. По този начин той е пуснал 177 451 пъти една и съща бутилка, а машината му е изплатила над 44 362 EUR.

Полицията е арестувала измамника след като е получила сигнал от анонимен източник. Германецът признава, че е прекарвал часове пред машината за връщане на бутилки. За престъплението, той ще лежи 10 месеца в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    10 2 Отговор
    Хахах! Тук в България, ще си я вземем вкъщи - работа не ти трябва ! Цял ден ще пускаш бутилки във вас :D
  • 2 Булгар Татар

    6 0 Отговор
    В българия щеше да се отърве с условна присъда и 25 лв глоба!
  • 3 Васичка Атанасова

    6 2 Отговор
    евала на пича
    ама и там имало портаджии като тука
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Крилья Советов

    3 0 Отговор
    Машината от снимката е като тази в чешкия Кауфланд и дори сумата за връщане на бутилка отговаря - 3 чешки крони за върната бутилка. Не отричам, че принципно е възможно да търкаляш цял ден бутилки, но мястото е толкова оживено, че ще те издадат почти веднага. Да не коментираме възможността да модифицираш процеса - ще ти трябва достъп до машината, с какъвто не разполагаш. Ако измислиш способ да придърпваш бутилките обратно може и да стане.

    Коментиран от #8

  • 6 некойси

    5 10 Отговор
    Добре де, що за идиот трябва да си да буташ 177 451 пъти една бутилка?

    Коментиран от #7

  • 7 а така

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "некойси":

    Например идиот, който иска да спечели 44 000 евра
  • 8 Кофти

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Крилья Советов":

    Машината си е точно немска, не знам къде ги видя тея три крони, но аз виждам три бутилки = 0.75 (0,25 цента е пластмасовата, 0.08 е бирена). По принцип машините са вътре в самия супермаркет, и на мен ми е чудно как е успял да модифицира някоя, тъй като дори понякога да са отделени в друго външно помещение (например в "Лидл" или "Алди"), пак е много сложно. А иначе парите се изплащат на касата на съответния супермаркет, никоя машина не ти пуска парите като кафе-автомат... Малко измислена ми идва статията...

    Коментиран от #12

  • 9 Бисер

    3 0 Отговор
    А върнал ли е парите, иначе 10 месеца за 45.000 евро....супер кредит :)
  • 10 qwerty

    1 1 Отговор
    в щатите пък има машинка, която ти уедрява монетите срещу комисионна разбира се. предпочитам да има такива и и тук отколкото да събирам с килограми жълти стотинки, които не искат да приемат никъде.
  • 11 Боби

    1 0 Отговор
    Не е точно така работата. Тия пускат връв във бутилката и навиват капачката. После като машината прочете кода я издърпват обратно. И сумата на дисплея се натрупва. После принтира бележката със сумата и си купува нещо от магазина или иска парите от касата в брой. Но този определено се е олял. Машините са във магазина и навсякъде има камери. Няма как бдителните немци да го оставят да безчинства толкова време. Мисля че сумата и броя пускания на бутилките във машината са силно преувеличени.
  • 12 Крилья Советов

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кофти":

    Машината може да е немска, но много лесно се пригажда да работи с различни марки бутилки. Изрично казах, че точно такива са в Кауфланд и дори в чешкия Кауфланд - червени и обикновено ги поставят във фоайето до тоалетните. Сгрешил съм конкретната валутна единица, но точно така изглеждат и за бирена бутилка с неповреден етикет се плаща по 3 крони. Изплащането е на касата и може да стане до 45 дни от връщането на бутилките.

    Връв може да се пусне отвътре, защото машината снима бутилката, сравнява със заложените в паметта на компютъра ѝ изображения и после задвижва лентата, която отвежда бутилката към механизма за прибиране в касите. Само че машина, поместена във фоайето, веднага привлича погледите на посетителите, а това са десетки хиляди всеки ден. Няма как да бутнеш връв в бутилката, десет минути да си играеш на отчитане и никой да не те види и обади на охраната. Лидл и други вериги са още по-зле - там машините са вътре и има камери.
  • 13 ЕФСАЕФ

    3 2 Отговор
    177 451 пъти да пускаш бутилки и за всяка една да ти отнема по 10 секунди, ще ти трябват 7 месеца да стойш нонстоп пред машината... който иска да вярва...

    Коментиран от #14

  • 14 neon

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЕФСАЕФ":

    Глупусти....2 месеца * 8ч/ден!
  • 15 Диди

    1 0 Отговор
    Не всички бутилкови автомати приемат всички пластмасови бутилки.бутилката трябва на етикета си да има ,,лого,,което показва че може да се върне и се заплащат 0,25 цента.За стъклени бирени е по същия метод.Ако етикета на бутилката и отлепен,отива се на касата,дава се бутилката и парите се изплащат на клиента.Ни всички бунилкови машини са вътре във сепермаркета,има много които са навън,,насхрани от входа на магазина.Тоя явно е ходил при такъв,и явно там не е оживено с хора.
  • 16 ПЕЕВ

    8 0 Отговор
    абе я проверете пак да не би да е българин.
  • 17 Да бе Да

    1 0 Отговор
    117 451 бутилки х 5 секунди на бутилка = 616 дни!
    Ами ако е нужно повече време за тази операция...тоя трябва да живее пред машината!
  • 18 Шестаци

    0 0 Отговор
    177 451*5 = 887255 секунди (ако приемем, че му трябват по 5 секунди на бутилка, а според мен са повече)
    887255/60 = 14787,58 (минути нужни за всичките пускания)
    14787,58/60 = 246,46 (часове нужни за всичките пускания)
    246,46/24 = 10,27 (дни нужни за всичките пускания като се приема, че е седял на тази машина 24 часа на ден, без секунда почивка, дали е възможно?). Излагате се с тези измислени статии.
  • 19 Гюни

    0 0 Отговор
    Бооожееее , хора .
    Спрете да си чешете езиците ...
    Защо в бг няма такива машини ,
    а а а . ? ! Та да няма мизерстващи .?