Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 17:31 2 466 14

Пияни мъже пребиха 21-годишен в Кършияка, разбиха му главата с бутилка водка

  • побой-
  • бутилка-
  • кършияка

Двамата подсъдими, заедно с техен приятел, след като употребили алкохол – били изпили около литър водка, започнали да викат, псуват и блъскат по гаражни врати и метални кошове на блок

Пияни мъже пребиха 21-годишен в Кършияка, разбиха му главата с бутилка водка - 1

Пияни мъже на възраст 33 и 25 години пребиха жестоко 21-годишния Радослав Геджов в Кършияка. Подсъдимите Николай Пенев и Мариян Пенев трябваше да се изправят днес пред Пловдивския районен съд, но нито един от двамата не се яви в залата. Причината е, че побойниците са в затвора заради друга подобна изцепка и са нередовно призовани за днешното заседание.

В настоящето заседание на Николай и Мариян са повдигнати обвинения за това, че на 19 септември 2021 г. като извършители, в съучастие са причинили на Радослав две средни телесни повреди. Пострадалият е бил с тежка черепно-мозъчна травма с наличие на въздух в черепната кухина и вътречерепен кръвоизлив с контузия на мозъка.

Според обвинителния акт на 19 септември 2021 г. по обяд двамата подсъдими, заедно с техен приятел, след като употребили алкохол – били изпили около литър водка, започнали да викат, псуват и блъскат по гаражни врати и метални кошове на блок, в който се намирал фризьорски салон, пред който изчаквали за посещение пострадалия Радослав и негови приятели.

На въпрос към подсъдимите „Кой блъска“ от един от присъстващите, Мариян оставил на земята носената от него стъклена бутилка от водка „Савой“ и изкарал от джобовете си нож и метален бокс, като започнал да се заканва и заплашва. В този момент другият подсъдим Николай взел от земята стъклената бутилка от водка, засилил се и от около 2 метра я хвърлил срещу Радослав. Бутилката ударила 20-годишния тогава Радослав в главата, който в резултат от удара се строполил и паднал гърчейки се на земята, точно в краката на Мариян, който от своя страна го ритнал в главата. В резултат на удара с бутилката и ритниците в главата, цялото лице на Радослав било в кръв и той изпаднал в безсъзнание.

Извън съдебната зала, Радослав разказа пред TrafficNews, че не помни почти нищо от случката. Имал е силна амнезия и се е свестил чак в болницата. Възстановяването му е продължило почти година и е твърдо решен да заведе съдебен иск срещу побойниците за претърпените вреди.

В момента Николай Пенев и Мариян Пенев са намират в затворите съответно в Пловдив и Смолян, където изтърпяват присъди за сходни престъпления. Двамата са били осъдени на „пробация” за друг побой в края на 2021 г., но присъдите са станали ефективни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С бутилка водка..

    4 13 Отговор
    Абе знаете ли колко вида водка има,що не уточнявате лейбъла?

    Коментиран от #11

  • 2 Пръц

    23 3 Отговор
    Оскотяха Българете,пият и се бият.Да гният в зандана и да внимават да не забременяват там,
  • 3 Гост

    32 1 Отговор
    Тези двамата отдавна е трябвало да са вече история...
  • 4 Крум Зарков

    20 0 Отговор
    Този двамата алкохолици трябва са ги съдят за опит за убийство.

    Коментиран от #5

  • 5 Не е от алкохола

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Крум Зарков":

    От лукавия е.
  • 6 ТУК ЗАПРИЛИЧА

    2 1 Отговор
    На челябинск
  • 7 Никой

    7 0 Отговор
    Шегички а ,ама това ни чака ако не се опомним.
  • 8 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 0 Отговор
    ИЗРОДИ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Механик

    3 2 Отговор
    Щом е водка, значи Путин е виновен!
    санкцЙЙ до дупка, да живее шареното знаме!
  • 11 Типичният българин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "С бутилка водка..":

    Пише си бе - Савой. Щом мястото е Кърши-яка, скършили са му яката на човека...
  • 12 Жан Клод ( с двата ножа)

    1 0 Отговор
    Като няма нова манджа топлим стара...

    Коментиран от #14

  • 13 Демократ

    5 3 Отговор
    Герб победа
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.