13 Декември, 2016 21:30 952 0

Задържаха 25 иракчани

  • задържаха-
  • иракчани
Задържаха 25 иракчани - 1

Исканията на Районната прокуратура в Генерал Тошево да бъдат взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 25 нелегални мигранти от Ирак, преминали границата на България в посока Румъния без разрешение и не през определените за това места, бяха уважени от състав на Районния съд в Генерал Тошево.

Срещу 15-те жени и 10-те мъже от Ирак Районната прокуратура в Генерал Тошево е повдигнала обвинения за извършени престъпления по член 279, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Осем от нелегалните мигранти са задържани от българските гранични власти на 8 декември 2016 г. в района на село Росица, община Генерал Тошево. 17 иракчани са задържани от граничните власти на Румъния и са върнати обратно в България на 10 декември 2016 г. В двете групи, които са преминали нелегално българската граница, има и 11 деца на възраст от 1 до 14 години.

Групата от 36 иракчани, с изключение на двама, е успяла да напусне бежанския лагер в Харманли. Някои от възрастните иракчани са без документи, както и всички деца. За някои от нелегално преминалите границата престъплението по член 279, ал. 2 от Наказателния кодекс е извършено при условията на повторност, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 100 до 300 лева.

Децата на нелегалните мигранти са настанени в детски заведения в град Добрич. 15 иракчанки са настанени в ареста в Добрич, а иракчаните с мярка за неотклонение “Задържане от стража“ , определена от Районния съд в Генерал Тошево, са приведени в следствения арест във Варна. Предстои изготвянето на обвинителни актове срещу 25 граждани на Ирак и внасянето им в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА