15 Януари, 2017 10:50 1 138 2

Съдът решава дали да остави в ареста варненските митничари

  • варна-
  • митничари-
  • постоянен арест-
  • специализираният наказателен съд-
  • корупция-
  • варна - запад-
  • пристанище

Прокуратурата повдигна обвинение само на шестима от 25-имата задържани

Съдът решава дали да остави в ареста варненските митничари - 1

Специализираният наказателен съд /СНС/ днес ще реши дали да остави за постоянно в ареста петима от митничарите, които бяха задържани при спецакция на пристанището във Варна, съобщава БНР.

Искането, за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, се очаква да бъде внесено от прокуратурата, която повдигна обвинения само срещу шестима от 25-имата задържани. Петимата митнически началници от „Варна –Запад“ и един спедитор са обвинени за организирана престъпна група за корупционни престъпления. Сред тях са шефът на митническия пункт, четирима началник-смяна и един представител на спедиторска фирма.

Единствено спедиторът е на свобода, въпреки че именно той бил задържан със сериозната сума от 711 000 лева, малко преди месечната сбирка на ръководството на пункта, на която обичайно се разпределяли парите, събрани от четирите смени /за по-облекчена проверка на контейнерите със стока/. Според разследващите, намерената у спедитора сума е била месечната такса - приготвена за митницата - за съответния брой обработени контейнери. Тарифата, за да се мине без проблеми през митница Варна-Запад е била 1500 лв.

Сподиторът е бил пуснат под гаранция от 5 хиляди лева, защото направил самопризнания.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов посочи, че поведението на задържаните е било безпардонно, което говори, че са извършвали дейността си от дълго време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    1 0 Отговор
    Ако бяха ги хванали в Китай за корупция ще са на бесилото при нас положението е условно и пак те връщат на работното ти място все едно че нищо не се е случило. Има върховенство на корупцията а не на закона.
  • 2 Хасан

    1 0 Отговор
    Сега те ще почнат да звънят на покровителите си в София..ще почнат пазарлъци, кой колко ще взима.. И след време ще ги пуснат.. След 3 месеца ще се върнат на работа и ще продължат там откъдето са оставили.. Балканска реалност