Last news in Fakti

16 Януари, 2017 12:46 1 673 0

Задържаха предполагаем убиец

  • задържаха-
  • предполагаем-
  • убиец

Окръжната прокуратура в Търговище задържа за срок до 72 часа 42-годишния Никола Хр., който е обвиняем за убийството на 69-годишния А. А. от Попово – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. Искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Никола Хр. ще бъде внесено утре, 17 януари 2017 г., в Търговищкия окръжен съд.

Убийството е извършено на 12 януари 2017 г. в дома на 42-годишния мъж в Попово, който живеел заедно с майка си. Убитият А.А. бил в приятелски отношения с нея и им гостувал. Компанията изпила значително количество алкохол, когато между Никола и жертвата започнал конфликт, прераснал във физическа разправа.

42-годишният мъж нанесъл побой над госта, който починал в дома им. Повикана била бърза помощ. Тъй като нямало видими следи от насилие по лицето на А.А., медиците възприели обясненията на обвиняемия, че възрастният мъж е починал от естествена смърт.

Близките на жертвата отишли да приберат тялото му от дома на Никола и майка му. При подготовката на погребението те установили, че по тялото на починалия има следи от насилие, усъмнили се и съобщили в полицията.

Извършената аутопсията показала, че жертвата е със счупена челюст и кръвонасядания по тялото вследствие на побой и Никола Хр. е уличен като автор на тежкото криминално престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА