Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 15:09 763 3

Условна присъда за ало измамник, завлякъл жени

  • ало измамник-
  • присъда

Врачанският районен съд наложи на подсъдим за телефонни измами наказание от две години „Лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от четири години. Той ще заплати и направените по делото разноски в размер на 541,04 лв, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Съдът е признал за виновен Кр. Митов в извършване на измами с цел набавяне на имотна облага.

На 12.09.2016 г., в гр.Враца, Митов като помагач умишлено улеснил въвеждането в заблуждение на Цветана К. като представил неустановен по делото извършител като длъжностно лице от състава на МВР – „дознател Николов“.

След проведен телефонен разговор с жената, той я убедил в необходимостта да окаже съдействие на органите на полицията. За целта пострадалата му предала парична сума в размер на 3695 евро, 11 970 лв. и златни накити с тегло 43 гр. на стойност 2365 лв.

Три дни по-късно, като действал по аналогичен начин, той получил парична сума от 2500 лв. и златен накит на стойност 165 лв. от Неша Й. от гр. Враца. Въведената в заблуждение жена мислела, че помага на „полицай Петров“.

Същия ден подсъдимият Митов направил пореден опит да измама, който останал недовършен, поради независещи от него причини. Той умишлено въвел в заблуждение Цеца В., че следвало да окаже съдействие на полицията като предаде налични парични средства на „дознател Димитров“. В резултат на тези си действия той трябвало да получи от жената 15000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е истина

    5 0 Отговор
    Аз направо не мога да повярвам в каква държава живеем.
    Такива измамници заслужават затвор а нашите ПРОДАЖНИ съдии и прокурори, които обикновено са комбина, им дават условни присъди..., срещу малка компенсация разбира се.
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Защо никога не се казва, какво става с парите на измамените? Връщат ли ги, ще ги връщал ли, или потърпевшите ще пият една студена вода както се предполага, че са направили.
  • 3 ревизор

    1 0 Отговор
    големо правосъдие!осъден условно,а требваше да лежи ефективно и то доста годинки