Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 12:31 4 057 6

Задържаха Йоан за убийството на Георги, намерили и ножа

  • георги игнатов-
  • убийство-
  • борисовата градина

Има повдигнато обвинение за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Това заяви на брифинг в Съдебната палата Емилия Русинова – Градски прокурор на София.

Задържаният се казва Йоан Матев и е на 19 години, но към момента на извършване на деянието е бил на 17-годишна възраст. Лицето е променило напълно своите навици, местата на които ходи, включително е спряло да ходи и на училище.

От момента на убийството до сега са извършени много процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия, по време на които са проверени над 400 лица. Анализирани са много камери в периметъра на местопрестъплението, каза Русинова.

"Вчера е разпитано лице, което не само потвърди кой е извършителят, но посочи и къде се намира ножът, с който е извършено убийството. Снощи бе установено, че на посоченото от свидетеля място има нож. Намерихме оръжието, с което е извършено убийството", уточни Румяна Арнаудова.

„Този нож е иззет и е изпратен веднага за ДНК експертиза, която очакваме”, обясни прокурор Арнаудова. По думите ѝ предстоят още множество експертизи.

Тя припомни, че на една камера е забелязано лице, което идва откъм мястото на убийството, което е навело разследващите органи на мисълта, че именно той е извършителят.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, предстои в съда да бъде внесено искане за постоянното му оставяне в ареста.

Тъй като в момента на извършване на престъпното деяние Йоан е бил непълнолетен, ако бъде признат за виновен, той ще получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 8 години.

16-годишният младеж Георги Игнатов бе намерен мъртъв на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина в столицата. Сигналът на телефон 112 бе подаден около 12.00 часа на обяд, а веднага след първоначалния оглед органите на реда установиха, че младежът е починал вследствие на прободна рана в областта на сърцето.

Органите на реда анализираха записите от голям брой видеокамери, намиращи се в близост до местопрестъплението, а за разрешаването на случая се работеше върху няколко версии. Като най-вероятна измежду тях бе изведена версията за сбиване между привърженици на различни футболни клубове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Серир

    17 3 Отговор
    2-8 години? Е тва е...за кво да му даваме повече....
  • 2 Слаба държава

    22 3 Отговор
    Как за убийство само от 2 до 8 години, ами то затова в България масово се трепят, то за 2 -3 години и що да не убиеш!
    Глупав народ, слаба държава!
    Закони само на хартия, полицията далаверджийница, идват само да констатират а не да предотвратяват престъпления, хората гладни, пребити, ревът но защо ли? Няма кой да чуе, никой не го интересува!
    А иначе депутатска заплата 5000лв +????????
    Че да не ходели боси и да работят!
    Да бе, Да!!!
    И аз работя ама 5000-7000лв това не е заплата, това и бизнес не е, то направо си е далавера!!!!
  • 3 sga

    2 1 Отговор
    15 !
  • 4 само питам

    0 3 Отговор
    Ако получи 2 или 3 години присъдата дори няма да бъде ефективна.
    Ако пък признае и поиска съкратено производство, ще е по-малка от 2 години.

    Това така ли е?
  • 5 да трут

    9 1 Отговор
    Ще ти разпори детето с нож и ще му дадат условна присъда!????
    .аси държавата, .аси правосъдието.
    България има нужда от спешна реформа в съдебната система, но явно мафиотите няма да я направят, защото им е по готино без правосъдие.
  • 6 Зельоная марка

    2 0 Отговор
    Законът дава от 2 до 8 години за убийство, извършено от непълнолетно в момента на извършване на протиправното деяние лице. Добре! Един млад човек не доживя да възмъжее, да се порадва на живота, да има семейство, деца. Редно ли е неговият убиец, за който е ясно, че не е действал в условията на неизбежна отбрана или крайна необходимост, да получи присъда от порядъка на 2-4 години, които доста лесно могат да се превърнат в 24-36 месеца за добро поведение и работа в затвора? Не е ли далеч по-справедливо Наказателния кодекс да бъде променен и наказанието за извършителя да се завиши сериозно на поне 15-20 години? Това е тежко престъпление, независимо от непълнолетието на извършителя в момента на извършване на престъплението.

    Отделен въпрос трябва да бъде и това, дали всички, които са знаели за извършеното престъпление и личността на извършителя, не трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност. Та те са подпомогнали това лице в укриването му от правосъдието и попречили да се приложи законът в цялата му строгост. За това също е предвидена санкция в Наказателния кодекс и тя също е затвор ако се докаже тяхното виновно действие или бездействие. Законите на страната ни са добри, проблемът е, че никой не ги спазва!