Last news in Fakti

16 Март, 2017 15:01 932 0

Съдия с обвинение - убеждавал прокурор да прекрати разследване

  • съдия-
  • прокурор-
  • разследване-
  • обвинение-
  • варна

Св. Георгиев от Окръжния съд във Варна е склонявал прокурора да наруши задълженията си

Съдия с обвинение - убеждавал прокурор да прекрати разследване - 1
Снимка: Shutterstock

Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП обвини съдия от Окръжния съд във Варна в престъпление против правосъдието.

От специализираното звено “Антикорупция“ – СГП привлякоха като обвиняем Св. Георгиев – съдия от Окръжен съд – Варна, за престъпление против правосъдието и му взе мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 3000 лв.

Св. Георгиев е обвинен, че на 2 декември 2016 г. в сградата на Съдебната палата във Варна е склонявал прокурор от Районна прокуратура - Варна, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването. Той манипулирал решението на прокурора и го подбуждал да прекрати разследване срещу извършител на престъпление. Мотивирал го е да приеме, че деянието е малозначително.

Прокурорът от РП – Варна не се е поддал на въздействието на съдията и е внесъл обвинителен акт срещу извършителя във Варненския районен съд.

Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА