Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 14:11 1 022 1

3 години затвор за бившия кмет на Белослав

  • емил дичев-
  • белослав

Съдът увеличи двойно и наложената му глоба

Апелативният съд във Варна измени в ефективна присъдата на бившия кмет на Белослав Емил Дичев, който бе осъден условно за престъпление по служба. През юни Окръжният съд му наложи 3 години условно лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок, като го призна за виновен в това, че като длъжностно лице е поискал и приел подкуп в големи размери.

Според обвинението Дичев е поискал от Борислав Борисов, управител на "Брод 1" ООД, 50 000 лева, за да извърши служебни действия по процедура, свързана с одобряване на устройствен план за изграждане на складова база за втечнен газ пропан-бутан. Кметът беше задържан през декември миналата година с 5000 лева от рушвета.

Днес апелативните магистрати измениха наложената му условна присъда и постановиха, че трябва да лежи в затвора 3 години, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Освен това, съдебният състав увеличи наложеното наказание на Дичев - "лишаване от право да заема отговорна държавна или обществена длъжност" от 2 на 3 г. Магистратите увеличиха и наложената му глоба – от 5000 на 10 000 лева.

В мотивите на съда е записано, че в поведението на Дичев има "една упоритост в извършване на деянието и то в продължителен период от време, насочена към получаване на пари с цел облагодетелстване".

Присъдата може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд, който трябва да се произнесе окончателно. В момента Емил Дичев е на свобода с най-леката мярка за неотклонение - "подписка".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботевград

    0 0 Отговор
    В такъв случай кметът на Ботевград трябва да лежи 300 години при строг режим, закрит тип! И да го глобят с всичко, което има, т.е. е откраднал!